Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.13. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.13. vasárnap

agrarszektor.hu
Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.08.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.08.13.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.08.13.) napon.

2023.08.13. vasárnap: Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de délután az északnyugati tájakon kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, azonban a Kisalföldön megélénkül a déli szél.

A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 17 és 23 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatásra készülhetnek az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2023.08.14 hétfő: Derült, napos, száraz időre lehet számítani, néhol gomolyfelhőkkel. A Fertőnél időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet a délutáni órákban 28 és 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Fillérekért juthatsz így hozzá a zöldséghez: mutatjuk, hogy szerezd be olcsón

Régen egyértelmű volt, hogy a zöldségek, egynyári virágok magjaiból érésükkor mindenki szedett, és ezt vetette el a következő év tavaszán. Ma ez már nem ennyire egyszerű, lévén az F1-es hibrid növények esetén a második utódnemzedék (sokszor a beépített fajtavédelem miatt is) lehet, hogy nem is hasonlít majd az elsőhöz. Tehát az idei szép nagy paradicsomokból szedett magokból - ha az egy hibrid fajta volt - jövőre jó eséllyel kicsi, kevés és nem ízletes paradicsomunk lesz.

Filléres trükkök a gyomok ellen: ezekkel búcsút mondhatsz minden gaznak

A gyomok sok fejtörést és kellemetlenséget okozhatnak a kerttulajdonosoknak, így nem csoda, hogy azonnal szabadulni szeretnénk tőlük. Ilyenkor azonban sokan rögtön a vegyszerekhez nyúlnak, ami sem a növényeink, sem a környezetünknek nem tesz jót - és persze nekünk sem. Számos „recept” létezik, melyekkel könnyedén, környezetbarát módon irthatjuk ki a nemkívánatos növényeket a kertünkből, udvarunkból. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Hova tesszük majd a kukoricát és a napraforgót?

A tavalyi átmenő készletekkel és a kalászosok mostani betakarításával javarészt felteltek a hazai raktárkapacitások a gabonapiacon, ráadásul egyelőre szinte áll a forgalom, vagyis úgy tűnik, mind a vevők, mind pedig az eladók a másik félre várnak, az árelképzelések egyelőre távol vannak egymástól. Ha mindez tartós marad, akkor problémás lehet az őszi betakarítású növények, a kukorica és a napraforgó termésének elhelyezése. Bár utóbbiak esetében természetesen még nem mondhatók pontos számok, de ha minden jól alakul a földeken, akkor akár 8 millió tonna áru érkezhet október-november folyamán a raktárakba, ahonnan addig hasonló mennyiségű búzát kellene eladni. Az export és a malmi kereslet ugyanakkor takaréklángon van egyelőre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez most a 10+1 legolcsóbb új autó Magyarországon: egyre durvul a márkakereskedők árversenye?

Keveset változtott 3 hónap alatt a legolcsóbb új autók hazai toplistája: ami még mindig biztos, hogy 5 millió forint alatt gyakorlatilag semmit sem lehet venni. Ahogyan azt korábbi interjúnkban a Skoda hazai márkaigazgatója is megemlítette, számos márkánál komoly árvágásba kezdtek - Németh János úgy fogalmazott, most "nem eladás van, hanem értékesítés" a piacon. Mostani összeállításunkban például a Peugeot és a Citroën is több helyet javított az olcsósági versenyben, de a Hyundai is akcióba lendült. Mutatjuk a 10+1 legolcsóbb új autót az augusztusi állapotok szerint.

Őrület, hová jár a vidéki elit: nem olcsó mulatság, de rengetegen repesztenek itt nyáron

Aki nem elégszik meg azzal, hogy a videójátékokban élje át a sebesség varázsát, a száguldozás okozta szabadságélményt, vagy csak szeretné felpörgetni az adrenalinszintjét, annak a gokartozás kötelező szórakozás. De egy-egy nyaralás alkalmával szívesen kipróbálják magukat a gyerekek is, vagy akár az óvatosabb családtagok is megízlelhetik az önfeledt és biztonságos versenyzés élményét. Bár nem olcsó mulatság, de egyszer mindenkinek ki kell próbálnia az érzést, amit a benzines vagy elektromos gokartozás nyújt. Mutatjuk, hol és mennyiért nyílik erre itthon lehetőségünk. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?