Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.16. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.16. szerda

agrarszektor.hu
A napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, utóbbiak időszakosan össze is állhatnak - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.08.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.08.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.08.16.) napon.

2023.08.16. szerda: A napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, utóbbiak időszakosan össze is állhatnak. Elszórt jelleggel lehet záporeső, helyenként zivatar. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok mentén átmeneti szélerősödés nem zárható ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.
Késő este 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik fölénk, ezért hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatunk. Fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése tapasztalható.
Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2023.08.17 csütörtök: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk helyenként záporesővel, zivatarral. Zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték 27 és 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Deszikkálás drónról – napokon belül várható a döntés

Napokon belül várható a deszikkálószerek légi kijuttatásának elbírálása, és bár a döntés nem vehető biztosra, a termelők bíznak a pozitív elbírálásban. Az első rénézésre szűk növényvédelmi részletkérdésnek tűnő döntés azért jelentős, mert a hazai napraforgó-állomány csaknem tizede nőtt olyan magasra, hogy a hagyományos, gépes kijuttatás nehézségekbe ütközne. A mintegy 60 ezer hektárnyi területen a bőven két méter feletti növények drónos deszikkálása ugyanakkor korántsem egyszerű döntés az elsodródás veszélye miatt, amelyhez már egy kis szellő is elegendő. További probléma, hogy még engedélyezés esetén is fennáll az a piaci helyzet, hogy nem lesz egyszerű készítményt szerezni.

Véget ért az olcsó élelmiszerek kora: itthon senki ne számítson árcsökkenésre

Már másfél hónapja él az élelmiszerboltok meghatározott körére előírt kötelező akciózás, amely végül felváltotta az élelmiszerárstopot. A kormány folyamatosan közli, hogy milyen rendkívüli csökkenések figyelhetők meg az élelmiszerárak, a KSH ennél sokkal óvatosabb adatokat közöl, az agrárközgazdász szerint azonban a látszat csalóka, mert amíg egyes termékeknél valóban lehet némi árcsökkenés, másoknál épp az ellenkező előjelű folyamat, a drágulás figyelhető meg. Bármi is történjen azonban a következő hónapokban, egy dolgot biztosra vehetnek a magyar vásárlók, hogy hazánkban az élelmiszerárak gyakorlatilag utolérték a nyugat-európai árszintet, emiatt azonban nem várható komolyabb árcsökkenés a jövőben. A szakember kereken kimondta: véget ért az olcsó élelmiszerek kora.

Sorra adják fel a méhészek - nincs már jövője az ágazatnak?

Egyre kétségbeejtőbb a méhészek helyzete, de nem csak Magyarországon, az Európai Unió többi nagy méztermelő országában is. Hiába adott jó mézet a napraforgó, a méhészeknek semmi okuk nincs az örömre: az uniós mézpiacok befagytak, gyakorlatilag nincs semmi felvásárlás, és még ha fel is bukkan egy-két hirdetés, olyan alacsony árat kínálnának a mézért, hogy azon nem éri meg értékesíteni. Az ágazatban egyre inkább eluralkodik a világvége-hangulat, egyre több magyar méhész gondolkodik azon, hogy végleg hátat fordít a szakmának. A közkeletű vélekedés szerint ha az Európai Unió nem tesz határozott lépéseket a termelői védelme érdekében, akkor annak a jövőben katasztrofális következményei lehetnek a méhészeti ágazatra és a mezőgazdaságra nézve is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

ATM-limiteket élesítettek a bankok: meglepődhetsz a pénzfelvételnél Magyarországon

Jóllehet a 2020-as évek elejére a magyar lakosság bankkártya és bankszámla lefedettsége 90 százalék környékére emelkedett, sokan mégis ragaszkodnak a hétköznapi készpénzhasználathoz, illetve olyan, a szokványostól eltérő helyzetek is adódhatnak, amikor egyszerűen kénytelenek vagyunk egy nagyobb összeget felvenni az ATM-ből. Körbenéztünk hát, hogy megtudjuk, melyik banknál mekkora összeget vehetünk fel egyszerre.  

Így vágja arcon a valóság a magyar dolgozókat: ennyit az őszi béremelésről

Sok hazai cég a tavalyi tervezés során az inflációs hatással nem kalkulált, így béremelési lehetőségei erősen korlátozottak. A cégek széles köre eleve kimerült, és nincsen tartaléka az inflációkövető bérezési szint fenntartásához - tudta meg a Hellovidék a hazai munkaerőpiac legfontosabb szereplőitől. De rákérdeztünk arra is: mi várható ősztől? Hogyan alakulhat a munkaerő-kereslet? Várható-e nagyobb, inflációkövetőbb keresetnövekedés?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?