Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.21. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.21. hétfő

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.08.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.08.21.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.08.21.) napon.

2023.08.21. hétfő: Túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet időnként élénk széllökés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat.
Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

A következő napon várható időjárás

2023.08.22 kedd: Sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű, de egy-egy futó zápor kialakulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul.

Friss híreink:

Elfogy a nyereség: lejtmenetben a magyar borágazat

A hazai borágazat régóta érlelődő problémáira mutatott rá egy kisebb szereplő nyilvános búcsúja a napokban. A jó ideje tartó fogyasztáscsökkenés, a növekvő adminisztrációs terhek mellett az áremeléseket sem tudja érvényesíteni az ágazat évek óta, amely különösen fájdalmassá vált az utóbbi két évben elszaladó infláció közepette. Nem csoda, hogy sokak számára nem jön ki a nyereségesség, a versenyt pedig torzítják a támogatásból létrejött túlzó kapacitások, és a veszteséget sokáig elviselő, ennek ellenére nagyra nőtt hobbiborászatok. A megoldás éppolyan összetett, mint a probléma maga, de a borús összképben kivételt jelentő terület is van: a natúrborok egyelőre marginális piaca látványos sikereket ér el, mégpedig globális szinten.

Végzetes hiba: ezeket a zöldségeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Egyre többen szeretnénk a konyhakertben vegyszerek nélkül is jó eredményeket elérni. Ebben a növények egymást is segíthetik, vagy gátolhatják: ez az allelopátia. Megismerve az alapokat, a növények e tulajdonságait a szolgálatunkba állíthatjuk.

Ilyen könnyű a rettegett növénybetegség elleni védekezés: ez a trükk működik

Együttműködési megállapodást kötött az Antobot és a CleanLight a kertészeti ágazatban alkalmazott robotika támogatása érdekében. A CleanLight UV-technológiája az Antobot autonóm robotplatformjával együtt lehetővé teszi, hogy a termelők egyszerűen, hetente többször is alkalmazzanak a növényekre UV-C kezelést, amivel hatékonyan megelőzhető a lisztharmat kialakulása a kertészetekben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Sok magyar lakástulaj sétál bele a csapdába: hiába minden felújítás, így alig fog csökkenni a rezsid

Még manapság is a legtöbben túltervezik a klímarendszereiket, fölöslegesen szerelnek be nagyobb teljesítményű berendezéseket - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Tóma János. A Gree légkondicionálók kereskedelmi igazgatója szerint ugyanis a modern építőanyagokkal, szigetelésekkel már jóval kisebb energiával is a megfelelő hőmérsékletre lehet hozni egy-egy helyiséget. A szakember szerint a felújítási támogatás kivezetése is hozzájárult a piac korrekciójához, korábban kb. a vásárlók 30 százaléka vette igénybe a lehetőséget. Kijelentette: komolyabb állami támogatás nélkül a lakosság nem fog nagyobb energetikai felújításokba keznedni. Arról is beszélgettünk, hogy milyen alapvető hibákat követnek el a felújítók, építkezők manapság, amikor klímaberendezéseket vásárolnak. Interjú.

Újabb és újabb akkugyár épül a vidéki Magyarországon: honnan lesz sokezer új munkás, kik fognak ott dolgozni?

Az elmúlt hónapokban több száz ukrán ment át akkumulátorgyárakba dolgozni Nyugat-Magyarországon. Csak Debrecenbe a tervezett új gyár 9000 új munkaerőt igényel. Jelenleg is több nagyobb akkugyár működik már hazánkban, de továbbiak építését is tervezik. Milyen változást hozhat ez a hazai munkaerőpiacon? Erről kérdezte a HelloVidék a hazai munkaerőpiaci szakembereket…  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59