Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.23. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.23. szerda

agrarszektor.hu
Általában sok napsütésre számíthatunk, de már nagyobb területen lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.08.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.08.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.08.23.) napon.

2023.08.23. szerda: Általában sok napsütésre számíthatunk, de már nagyobb területen lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan - legnagyobb eséllyel és számban az Alpokalja térségében és északkeleten - várható zápor, zivatar. Utóbbi területen heves zivatarok is kialakulhatnak! Egyre nagyobb területen megélénkül az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet 29 és 36 fok között alakul.
Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hideg fronthatás várható, így tartós álmosságérzés jelentkezhet, és a vércukorszint is alacsonyabbá válhat. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

A következő napon várható időjárás

2023.08.24 csütörtök: Reggel a keleti tájakon lehetnek felhős tájak, és ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Másutt, illetve a nap további részén többnyire derült vagy kissé felhős, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. Délutánra 29 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Csökken a tejár, de a vásárlók ebből keveset látnak

A múlt hónapban is folytatódott a tej termékpályán az általános árcsökkenés, amely a tavaly év végi, de még az egy évvel ezelőtti árakhoz képest is kifejezetten alacsony szinteket jelent. Az általános mérséklődés egyelőre kismértékben jelenik csak meg a fogyasztói árakban, ahol jellemzően csupán néhány százalékkal olcsóbbak a termékek.

Óvatosak a műtrágyapiac szereplői, de így is megégethetik magukat

Bár még csak augusztus közepén vagyunk, már most egy "rendkívül izgalmas" év áll a műtrágyagyártók és -kereskedők mögött. A tavalyi brutális drágulások után 2023 elején egy erős visszaesés volt megfigyelhető az árakban, amelyet aztán mind a termelők, mind kereskedők, mind a gyártók megéreztek. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek szerint az elmúlt időszak veszteségei mindenkit óvatosságra intettek, és a gyártástól a forgalmazáson át a vásárlásokig mindenütt a kivárás jellemző. Ha pedig a piac nem mozdul időben, annak komoly következményei lehetnek a jövőre nézve.

Elfogy a nyereség: lejtmenetben a magyar borágazat

A hazai borágazat régóta érlelődő problémáira mutatott rá egy kisebb szereplő nyilvános búcsúja a napokban. A jó ideje tartó fogyasztáscsökkenés, a növekvő adminisztrációs terhek mellett az áremeléseket sem tudja érvényesíteni az ágazat évek óta, amely különösen fájdalmassá vált az utóbbi két évben elszaladó infláció közepette. Nem csoda, hogy sokak számára nem jön ki a nyereségesség, a versenyt pedig torzítják a támogatásból létrejött túlzó kapacitások, és a veszteséget sokáig elviselő, ennek ellenére nagyra nőtt hobbiborászatok. A megoldás éppolyan összetett, mint a probléma maga, de a borús összképben kivételt jelentő terület is van: a natúrborok egyelőre marginális piaca látványos sikereket ér el, mégpedig globális szinten.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óriási tanárhiánnyal indul a 2023/2024-es tanév: rengeteg a betöltetlen álláshely

Ugyan van még pár nap az iskolakezdésig, de eddig úgy tűnik, a 2023/2024-es tanév is úgy indul, hogy több száz pedagógus hiányzik a rendszerből a hivatalos adatok szerint. A valódi szám azonban még ennél is magasabb lehet. Leginkább matematika, fizika, informatika és angoltanárok hiányoznak a rendszerből és főleg a fővárosban és Pest vármegyében.

Véget ér a balatoni horror az utakon: komoly útfejlesztés indul, örülhetnek az autósok

Továbbra is lassító szakaszokra kell számítania az útfelújítások, átépítések miatt azoknak az autósoknak, akik a 67-es út már megújult szakaszát használják Kaposvártól a Balaton, illetve az M7-es autópálya irányába. A táblák szerint jelenleg még mintegy tíz kilométeres részen dolgoznak a szakemberek a kétszer két sávosra bővülő úton, közvetlenül az autópálya felhajtó előtti részen. Az erre rendszeresen közlekedők talán emlékeznek, hogy a kivitelezés még 2021-ben kezdődött: pont két éve augusztus közepén tartották a munkaterület átadás-átvételi eljárását. A HelloVidék most az Építési és Közlekedési Minisztériumot kérdezte többek között a munkálatok típusáról, az ütemezett feladatokról, a projekt határidejéről, de arról is, hogy mit várnak gazdasági szempontból a fejlesztéstől.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59