Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.01. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.01. péntek

agrarszektor.hu
Sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.09.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.09.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.09.01.) napon.

2023.09.01. péntek: Sok napsütésre, általában csak kevés gomoly- és fátyolfelhőre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és ott egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A délire, délnyugatira forduló szél néhol megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul.
Késő este 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók, mint fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás.

A következő napon várható időjárás

2023.09.02 szombat: Általában napos időre számíthatunk általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de főként északkeleten időszakosan jobban megnövekedhet a felhőzet, és nagyobb eséllyel ott néhány zápor, zivatar is kialakulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. Délutánra 26 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Az előrelátó gazdák nem a minőségen spórolnak

Az időjárás kihívások, a jövedelmezőség problémái és más tényezők határozzák meg a gazdák gondolkodását, akik közül sokan így sem mondanak le a megfelelő és minőségi inputanyagok és vetőmagok használatáról - mondta el az Agrárszektornak Sergii Kharin, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a gazdasági nehézségek továbbra sem tették zárójelbe a fenntarthatósági törekvéseket, sőt, ezek a stratégiák segíthetnek a stabilabb megtérülés elérésében is.

Idén is keressük a mezőgazdaság legkiválóbb példáit (videó)

A Portfolio Csoport 2023-ban is megrendezi az év legjelentősebb agrárkonferenciáját, az Agrárszektor 2023-at. A már hagyományosan Siófokon megtartott kétnapos, nagyszabású esemény keretében idén is díjazzuk a legkiválóbb agrártermelőket és -szakembereket, akik különböző kategóriákban nyerhetik el az elismeréseket. A díjakra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, a részleteket az érdeklődők itt találják. Összeállításunkban most néhány tavalyi díjazottal készült videót mutatunk be az olvasóknak, hogy inspirációként szolgáljanak az idei megmérettetésre.

Igazi szuperélelmiszer a szamártej: több ezret is elkérhetnek egy literért

Szamártej, szamársteak, szamárszalámi... Néhány dolog, ami elsőre furcsának tűnhet, hiszen, ha szamarakról beszélünk, akkor rögtön az aranyos állatok jutnak eszünkbe. Ez valóban így is van, ugyanakkor el is lehet fogyasztani őket, és elmondások alapján érdemes is, mivel nagyon ízletes és különleges húst és tejet adnak ezek a jószágok. Utóbbit jól mutatja az is, hogy egyes termelők szerint akár 1000 eurót is elkérnek egy kiló szamársajtért. De miért kerülnek ennyibe és miért nem terjedtek még el Európában ezek a termékek? Most ezekre a kérdésekre (is) választ kaphatunk.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Betelt a pohár a 2023/24-es tanévben: ezek a szülők már nem kérnek az ingyenes tankkönyvekből

Szeptember első napján becsöngetnek az ország összes általános és középiskolájában, 960 ezer gyermek kezdi meg a 2023/2024-es tanévet, mely a megszokottnál egy héttel később ér véget, de ezen kívül is még számos változást, sőt meglepetést tartogat várhatóan. A Pénzcentrum augusztusban végzett Iskolakezdés 2023 című kutatásából kiderül, hogy mi alapján választanak ma a szülők iskolát, mit gondolnak a hazai oktatás színvonaláról, hol és főleg miből vásárolják meg az ilyenkor szükséges tanszereket. De egy nagyon érdekes trend is kirajzolódott a válaszokból, méghozzá az ingyenes tankönyvek kapcsán: felmérésünkből kiderül, hogy nem élveznek osztatlan sikert az ingyenes tankönyvek, sőt, minél magasabb iskolai végzettséggel rendelkezik valaki, annál valószínűbb, hogy elutasítja őket, és inkább a szabad könyvválasztás mellett teszi le a voksát.

Nesze neked menzakaja: ilyen tízórait csomagol a gyereknek a suliba a vidéki elit

Magyarországon hagyományosan szeptember 1-jén kezdődik a tanév, és habár ez a jeles nap idén péntekre esik, jövő héten már teljes erőbedobással zajlik az oktatás. Ebben az időszakban magyar családok tízezrei szembesülnek a nagy kérdéssel: mégis milyen ételekkel tápláljuk az iskoláskorú gyerekeket, milyen élelmiszerekből állítsuk össze számukra a reggelit vagy az ebédet, illetve milyen harapnivalókat csomagoljunk nekik tízóraira, uzsonnára? Milyen ételek nyújtanak számukra hasznos tápanyagokat, miket helyezzünk a tiltólistára?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59