Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.10. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.10. vasárnap

agrarszektor.hu
Derült vagy gyengén fátyolfelhős időre van kilátás csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.09.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.09.10.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.09.10.) napon.

2023.09.10. vasárnap: Derült vagy gyengén fátyolfelhős időre van kilátás csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján megélénkül a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.
Késő este 14 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2023.09.11 hétfő: Derült, napos, száraz idő várható, csak mutatóban jelenik meg kevés gomoly- és fátyolfelhő az égen. A Kisalföldön néhol megélénkül a déli szél. A hőmérséklet délután 27 és 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a zöldségeket az élelmes magyarok: így juthatsz hozzá olcsón

Növényeket termeszteni és gondozni egy felelősségteljes feladat ugyan, de megannyi örömet is tud okozni. Közösségekhez is tartozhatunk, ahol magokat, palántákat, friss terméseket cserélgethetünk vagy éppen tippeket adhatunk egymásnak. Ez egy remek módja annak is, hogy fillérekért vagy akár teljesen ingyen jussunk mindehhez hozzá. Ám nem csak ez az egy módja van annak, hogy megszerezzük ezeket a kincseket! Az alábbi cikkben egy csokorba szedtük, hogy milyen lehetőségeink lehetnek még.

Kapkodtak ezért a traktorért a magyarok, most alig veszik: mi történik itt?

2023 augusztusában a magyar gazdák 48,5 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 nyolcadik hónapjához képest azonban csak 14 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 40-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 26 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a New Holland volt az év nyolcadik hónapjában.

Ennyi volt? Tényleg eltűnhetnek ezek az állatok Magyarországról?

Számos különlegesebbnél különlegesebb élőlény vesz minket körbe, és sokszor bele sem gondolunk, hogy némelyikük a túlélésért küzd napról napra. A legtöbbször mi, emberek sodorjuk őket a kihalás szélére, amit a klímaváltozás csak tovább erősít. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, hogy Magyarországon mely állatfajok vannak a legnagyobb veszélyben, mi ennek az oka, és mit lehetne tenni annak érdekében, hogy némileg javítsunk a helyzetükön.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fordulatot hozhat a napelem-mizéria ezekben a falvakban: sok magyar terve ment ezzel füstbe

Újabb fordulathoz érkezett a napelemes ügye Magyarországon, miután visszavonulót fújt a kormány a szaldóelszámolás szigorításának tervétől. Így aki még idén belevágott a projektbe, egyelőre megnyugodhat. Még mindig nagy a bizonytalanság viszont annak kapcsán, milyen rendszer vonatkozik majd azokra, akik újonnan telepítik a napelemet. Lassan egy éve tart a huzavona a napelem-telepítés körül, így ennek - illetve közvetve a rezsiemelésnek - hatására felértékelődtek az olyan ingatlanok, ahol már el van látva a ház napelemmel. A Pénzcentrum most azt vizsgálta a KSH Népszámlálási adatbázisában elérhető friss 2022-es adatok alapján, hogy melyek azok a települések, ahol a legnagyobb arányú a napelemes ellátottság, és ezekben hogyan változott a lakónépesség az elmúlt bő egy évtized során. 

Elstartolt a csodanövény-szüret: külföldön is díjazták a vidéki pár gyógyító finomságait

Zsíros Tünde férjével, Kiss Attilával hat éve döntöttek úgy, hogy Tápiószentmárton határában egy hatalmas területen homoktövis termesztésbe kezdenek. Ha nem is ők a legnagyobbak, már ott vannak az ország 4-5 legnagyobb ültetvénye között. Nem elégedtek meg a gyümölcsvelő előállításával, gyermekeik - Eszter, Barnabás és Nándor - a nevét is adták a családi vállalkozás sikeréhez, vagyis az ESBANA márkanévhez. Nemcsak lekvárokat, hanem különleges ízvilágú homoktövises chutney-ket is készítenek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02