Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.13. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.13. szerda

agrarszektor.hu
Fátyolfelhős, napos idő várható, majd délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott késő délután, estefelé már előfordulhat zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.09.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.09.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.09.13.) napon.

2023.09.13. szerda: Fátyolfelhős, napos idő várható, majd délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott késő délután, estefelé már előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, délutántól a Kisalföldön északnyugatira fordul és néhol megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 34 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás szerda délutántól a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.09.14 csütörtök: Hidegfront vonul északnyugatról délkelet felé, így sok lesz felettünk a felhő, és összességében több helyen várható zápor, zivatar, illetve eső is. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délután 21, 29 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a melegebb.

Friss híreink:

Takaréklángon, de megy tovább az iskolatej program

Döcög az iskolatej program, de legalább van – nagyjából így lehet összefoglalni az általunk megkérdezett tejágazati szereplők véleményét, akik mindegyike hangsúlyozta: fontos és hosszútávon is jelentős kezdeményezésről van szó. Az iskolatejet a gyerekekhez uniós támogatott program keretében juttatják el, a feldolgozók minden egyes adag termék után meghatározott összeget kapnak, ami uniós és nemzeti támogatásból tevődik össze. Az edukációs, egészségnevelési, és – ki nem mondottan, de – szociális jellegű kezdeményezésen a feldolgozók anyagilag nem nyernek, de így is szívesen részt vesznek benne, sőt, szeretnék újra a korábbi szintre bővíteni. Ennek legfőbb akadálya a költségvetés helyzete, ám a kezdeményezést mindig is támogatta az Agrárminisztérium, valamint a hírek szerint van esély arra is, hogy az EU a jövőben több pénzt ad a programra – Brüsszel azonban mindinkább azt szeretné elérni, ha a gyerekek minél kevesebb cukrozott terméket, és minél több natúrtejet, tejfölt és sajtot kapnának.

Lépni kell: nem bánhatunk úgy a talajjal, ahogy eddig tettük

Klímakérdésben, illetve a kibocsátáscsökkentési célokban az egyik legösszetettebb és talán legérdekesebb iparág az agrárium. Komoly szén-dioxid-lábnyommal rendelkezik, de az elsők között is szenvedi el a klímaváltozással megszaporodó természeti károkat, és ezzel egyidőben nyújtja az egyetlen olyan természetes megoldást, ami negatív kibocsátást, illetve a nettó zéró célokat segít elérni. Mi az a Carbon Farming? Milyen lehetőségeket, és milyen buktatókat tartogat a jövő agráriuma számára? Hogyan lehet pénzzé tenni a kibocsátások csökkentését? Hogyan segítik a legújabb technológiák, vagy a precíziós gazdálkodás az iparág kibocsátását visszafogni? A megelőzés mellett hogyan tudnak a gazdák felkészülni a rosszabb szcenáriókra? Mit jelent az alkalmazkodás a gyakorlatban? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat a Portfolio Csoport által rendezett Sustainable World 2023 Konferencián a szakemberek.

Fillérekért veszik itt az almát a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Az alma nagy népszerűségnek örvend hazánkban, számos módon használják fel, hiszen üdítőt, befőtteket, pálinkát és sok minden mást is készítenek belőle, a süteményekről nem is beszélve. Éppen ezért is lehetett a tavalyi év lesújtó, amikor az aszály és a fagyok is komoly károkat okoztak az almaültetvényekben, ráadásul az ágazat a generációváltás problémáival is küzd. Kérdés, hogy vajon mi várható idén almafronton? Alábbi cikkünkből kiderül, illetve az is, hogy hogyan juthatunk hozzá szinte fillérekért friss, magyar almához.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Durva visszaesés jön a magyar autópiacon: kényszer hozta vissza a nullás hiteleket a szalonokba

Kényszerhelyzetben vannak az autókereskedők és a lízingcégek is, ezért jelentek meg nagyobb számban a 0 százalék THM-es finanszírozási ajánlatok a kereskedésekben - mondta a Pénzcentrumnak Zs. Nagy István. A Magyar Lízingszövetség elnöke szerint mindez anyagi szempontból óriási teher az autókereskedőknek, de mást nem lehetett tenni, mivel a piaci kamatok mértéke konkrétan eltántorította az ügyfeleket a vásárlástól, vagy kivárásra sarkallta őket - az autókészletek pedig egyre duzzadtak, azokat a kereskedők finanszírozzák. A szövetség nagyjából 50 százalékos visszaesést prognosztizál az autópiacon a következő hónapokra. A szakembert arról is kérdeztük, csökkenhet-e érdemben az autók ára Magyarországon. Interjú.

Megdöbbentő a lista: ezek most a legolcsóbb városok, ahol ingatlant vehetsz

Elképesztő milyen felfordulás van az ingatlanpiacon. Több mint háromszoros árkülönbség alakult ki a legolcsóbb és a legdrágább vármegyék között az ingatlanpiacon. Ez legalább akkora meglepetés, mint az, hogy a Balaton lekörözte a budapesti agglomerációt. Na, de, hogy melyek most a legolcsóbb megyék és városok? Ennek jártunk utána cikkünkben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?