Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.23. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.23. szombat

agrarszektor.hu
Alapvetően sok lesz felettünk a felhő, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.09.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.09.23.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.09.23.) napon.

2023.09.23. szombat: Alapvetően sok lesz felettünk a felhő, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap. Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből főleg a Dél-Dunántúlon sokfelé várható tartós, intenzív eső, de a déli határnál és a Dunától keletre záporok, akár károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé jelentős csapadékmennyiség hullhat! Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló a szél megélénkül, olykor megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 33 fok között várható, nyugatról délkelet felé haladva várható egyre melegebb idő.
Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.09.24 vasárnap: Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de helyenként több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható eső, záporeső, főként a Dunától keletre zivatarok is kialakulnak. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 26 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: itt a lista, ezeket soha ne tedd bele a komposztba

Itt az ősz, lassan hullani kezdenek a levelek. E folyamatot nézhetjük a probléma oldaláról is, de onnan is, hogy e zöldhulladék komposztálva kiváló tápanyag utánpótlásra. Növényi hulladék nem csak a kertben, hanem a lakásban is keletkezik a konyhai előkészítés során. Ma már beszerezhetők olyan beltéri komposztálók, melyek egyáltalán nem engedik ki a szagokat. Az így készült komposzttal szobanövényeinket táplálhatjuk akár úgy is, hogy komposzt teát készítünk belőle.

Tojástermelés fogyasztói elvárás szerint - fellélegezhetnek a termelők?

A tojástermelők még alkalmazhatják a ketreces tartást, de hogy meddig, azt pontosan nem lehet tudni. Megnehezíti a szereplők tervezését, hogy az áruházláncok a hírek szerint levennék a polcokról a ketreces tojást. Hosszabb távon kérdés tehát, hogy a szabályozói változások, vagy a piac kényszeríti ki a váltást.

Sokan hiszik magukról, hogy laktózérzékenyek, de a szakértő szerint tévedhetnek

Azt lehet mondani, hogy a tej és a tejtermékek fogyasztása egyidős az emberi civilizációval. És bár sokan úgy hiszik, hogy a tejcukor érzékenység, avagy laktóz intolerancia az elmúlt évek, évtizedek problémája, és sokan állítják, hogy ebben a betegségben szenvednek, ezek az emberek tévedhetnek is. Ami még pikánsabbá teszi a helyzetet, hogy a legfrissebb kutatások kimutatták, hogy a laktóz intolerancia egy jóval régebbi, évezredes probléma, amihez az európai emberek egy jó része "egyszerűen" alkalmazkodott. De mi is ez a laktóz érzékenység? Milyen tünetei és következményei vannak? Mit lehet tenni ellene? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ide vette be magát a dúsgazdag fővárosi elit: ezek a kommunák még a Holdról is látszanak

Amennyiben a szegregáció kérdéskörét vizsgáljuk, akkor a különböző jóléti mutatókat (az egy főre jutó jövedelmi különbségekről ITT és ITT, illetve ITT is írtunk) tökéletesen lekövetik az ingatlanárak. Így van ez a fővárosban is, ahol az új építésű lakások piacán egyértelműen látszik a felső tízezer elszakadása a társadalomtól. Az árszínvonal sok budapesti városrészben annyira elszállt, hogy az odaköltözők, mint szomszédok, egyfajta kommunát alkotnak a jövedelmi egyenlőtlenségek spektrumán. Összességében a 2023 harmadik negyedéves adatok pedig azt mutatják, hogy újra beindult a drágulása fővárosi új lakások piacán, és már meghaladta a 1,5 milliót közelíti az átlagár. Buda árszínvonala pedig egyértelműen kilőtt, itt már átlagosan 1 millió 755 ezer forintot kell kifizetnie egyetlen négyzetméterért annak, aki nem keveredne nála szegényebekkel.

Borzasztó hajrában vannak a vidék éttermek: csak így tudnak talpon maradni?

A vidéki vendéglátóegységeknek nem könnyű megállni a helyüket a jelenlegi gazdasági helyzetben és a csökkenő vendégforgalom közepette. De vajon hogyan tudnak kitűnni a tömegből, és szólíthatják meg a helyi és a turista vendégeket? Ebben segíthet a gasztronómiai marketing, amely nem csak az online jelenlétet és a közösségi média használatát jelenti, hanem az élményalapú marketinget, az árazást, a rendezvényszervezést, és a helyi közösség bevonását is. Mindezekről beszélgettünk Tanai Leventével, a BOOM csoporthoz tartozó Hypin' marketing ügynökség gasztro marketing szakértőjével. Csapatuk kreatív marketingeszközökkel segítik a vidéki vendéglátóegységeket abban, hogy kitűnjenek a tömegből.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?