Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.25. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.25. hétfő

agrarszektor.hu
Délelőtt a Dunántúlon még több lehet a felhő, és ott néhol előfordulhat eső, záporeső - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.09.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.09.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.09.25.) napon.

2023.09.25. hétfő: Délelőtt a Dunántúlon még több lehet a felhő, és ott néhol előfordulhat eső, záporeső. Ezt követően e tájegységünkön is lassan naposra fordul az idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás.

A csúcshőmérséklet 20 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható, a leghűvösebbre a Dunántúl délnyugati, legtovább felhős részén készülhetünk.
Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egyelőre kettős fronthatás érvényesül, ezért mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, nőhet a reakcióidő. Hétfőre megszűnik a fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2023.09.26 kedd: Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 23 és 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Ömlik az import fűszerpaprika Magyarországra

A 2021-es 15 ezer tonna körüli termésmennyiség után, tavaly már csak 11 ezer tonna fűszerpaprika került betakarításra Magyarországon, a termőterület pedig az utóbbi öt évben mintegy megfeleződött, idén mindössze 1000 hektáron termesztették - értesült az Agrárszektor az Agrárminisztériumtól. A hazai mennyiség nem elég a belföldi igények kielégítésére, tavaly például az itthon megtermetthez képest mintegy 30 százaléknyi, 3300 tonna őrölt fűszerpaprikát importáltunk, döntően Spanyolországból és Kínából. Kiemelték, itthon sokan keresik az importból származó olcsóbb paprikát, illetve az ezek felhasználásával készült keverék termékeket, ezért is gyakori például a fűszerpaprikánál a különböző termőhelyekről származó tételek keverése. Vagyis senki ne lepődjön meg azon, ha egy fűszerpaprika csomagolásán azt látja a boltokban, hogy a magyar termés keverve van a kínaival, illetve a spanyollal.

Ennyire könnyű a meztelencsigák ellen védekezni: ezek a trükkök tényleg működnek

Az éticsigát különleges húsáért csigafarmokon tenyésztik, tehát ott haszonállat, ám a kertekben más csigák inkább, mint kártékony állatok vannak jelen. E kettősség nem véletlen: e puhatestűek rengeteg növényi részt fogyasztanak el táplálkozásuk során. A csigatenyésztés egyik vicces alapelve pedig az, hogy ez az az állat, ami nem növény, de mégis öntözni kell. És tényleg a nedvesség vonzza őket.

Sokkal nagyobb a baj, mint egy fél kiló akciós német darálthús a Lidl-ben

A beszállítók és végső soron a fogyasztók érdekei csaptak össze az elmúlt hetekben a nagyra nőtt darálthús-ügyben, amely lényegesen túlmutat egy alaptermék egyszeri akciózásán. A háttérben nem annyira a sokat emlegetett német és lengyel hatékonyság a fő tényező, bár kétségkívül ennek is van szerepe. Sokkal inkább tehető felelőssé a jelenségért az gazdálkodási és szabályozói környezet, amely egymásnak ellentmondó elvárásokkal hoz lehetetlen helyzetbe termelőt, feldolgozót és kiskereskedőt egyaránt. Amíg ez nem változik, addig újabb, hasonló esetek várhatók a következő hónapokban, vagy akár években is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Balásy Zsolt: Magyarország a szerb tévútra lépett, csúnyán megbuktunk a gazdasági stresszteszten

Sose gondoltuk komolyan, de az utóbbi két év végképp arról szólt, hogy felejtsük el, hogy felzárkózunk Ausztriához! A cél immár nem leszakadni Romániáról - többek között így összegezte a magyar gazdaság válságidőszakát Balásy Zsolt. A Hold Alapkezelő elemzője a Pénzcentrumnak kijelentette: aggasztó, hogy az elmúlt évek gazdasági stressztesztjén csúnyán leszerepeltünk, és ez nem csak rövidtávon ront az ország kilátásain. Szerinte immár az EU-integrációs helyett a szerb úton haladunk, így pedig szinte garantáltan nem térhet vissza a 2010-es évek gazdasági kánaánja. Hangsúlyozta: nincs magyar gazdasági csoda, az egész régiónak jól ment az utóbbi 10-13 évben, mi pedig az átlagot hoztuk, nem teljesítettünk jobban. A szakemberrel emellett az uniós forrásokról, az euróbevezetésről és a Bécs-Budapest-Tápióbicske tengelyről is beszélgettünk, valamint körüljártuk, valóban a spekuláló multik okozták-e az inflációt. Interjú.

Gyűlnek a viharfellegek a MÁV körül: siralmas állapotban vannak a hazai vasútvonalak

Ha nem történik érdemi változás 2025-re a teljes vasúti hálózat felében rendelhetik el a sebességkorlátozást. Egyes becslések szerint a MÁV-nak több ezer milliárd forintra lenne szüksége a vasútvonalak felújítására.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?