Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.28. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.28. csütörtök

agrarszektor.hu
A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.09.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.09.28.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.09.28.) napon.

2023.09.28. csütörtök: A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.
Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A jelenlegi időjárási helyzetben a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van.

A következő napon várható időjárás

2023.09.29 péntek: Derült, napos, száraz idő várható, helyenként kevés gomolyfelhővel. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A délutáni órákban 23, 28 fok valószínű.

Friss híreink:

Beindul a rovarbiznisz – Több mint hatmilliárdos üzem épül Magyarországon

Szakértők szerint a takarmány célú rovarpiac az évtized végére eléri az évi 2 milliárd eurós összforgalmat, éves szinten 1 millió tonna rovarlisztet termelve. Már Magyarországon is van olyan piaci szereplő, amely a rovarfehérjék előállításával újabb lehetőségeket nyújthat az agráriparban.

Lassan vége a magyar krumplinak is - teret hódít az import az országban

Évről évre egyre kevesebb krumplit termesztenek Magyarországon, a zsugorodó területek miatt pedig a termésmennyiség is folyamatosan csökken - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Kiemelték, ez a zuhanás az étkezési- és a vetőburgonyára egyaránt igaz, amit jól tükröz az is, hogy jelentősen megugrott az import mennyisége hazánkban, az étkezési burgonya esetében például 35-40 százalék körül mozog évente, a behozatal jellemzően Lengyelországból, Németországból és Franciaországból érkezik.

Ültetés ősszel: itt a lista, ezek a növények még most is a kertbe kerülhetnek

Az ősz az ültetések ideje maradt a köztudatban annak ellenére is, hogy a konténeres, cserepes növényeket - melyeknél kiültetéskor gyakorlatilag nincs gyökérsérülés - fagymentes időben bármikor ültethetjük, akár a nyári melegben is - ha öntözni tudjuk. Sok olyan dísznövény van, melyek gyümölcsöt teremnek, vagy gyógy-, és fűszernövények is egyben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutális lakhatási krízis érik Magyarországon: erre rámehet az idősek háza, lakása is

Miközben egyre több embernek jelent gondot a lakhatás Magyarországon, egyre többen élnek a szükségleteiket meghaladó ingatlanokban. Rengeteg idős magyar él olyan lakásokban, amelyek túl nagyok az igényeikhez, és minden télen kihívást jelenthet felfűteni, felújításra pedig nem jut pénz. A tavalyi év energiaválsága rámutatott, mekkora átok lehet egy olyan ingatlan, amelynek méretei nem passzolnak a háztartás szükségleteihez, azóta pedig a rekordinfláció miatt még kardinálisabb kérdés lett a rezsin való spórolás. Közeleg 2023 tele, a lakhatási krízis viszont egyre mélyül, egyre többen szegényednek el, és legfőképpen az idősödő korosztályban. Mi lehet a megoldás? Egy lakáscsere valóban megoldhatja az idősek összes anyagi problémáját?

Húzós ősz vár a magyar autósokra: nincs mese, ennek mindenki megfizeti az árát

A rossz utak nemcsak bosszantóak, hanem veszélyesek is az autósok számára, hiszen károsíthatják az autók alkatrészeit, és ronthatják a biztonságos közlekedést. Kuczik Zsigmond, az Autószerelők Országos Egyesületének alelnöke elárulta nekünk, hogy milyen alkatrészeket kell leggyakrabban javítani vagy cserélni a rossz utak miatt, és mennyibe kerül ez az autótulajdonosoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03