Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.09. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.09. hétfő

agrarszektor.hu
Alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.10.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.10.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.10.09.) napon.

2023.10.09. hétfő: Alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel az ország északi felén lehet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Az utóbbi tájegységünkön estefele északnyugatira fordul a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt döntően 15 és 22 fok között valószínű.
Késő estére 4 és 18 fok közé hűl le a levegő, a melegebb a nyugati, délnyugati megyékben lesz.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.10.10 kedd: Gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 16, 24 fok között várható. Északkeleten lesz a hidegebb idő.

Friss híreink:

Fiatal nő férfias pályán: így csinálja a 400 mangalicát nevelő Fekete Zsóka

A világ folyamatosan fejlődik, ugyanakkor van, ami nem változik: a sztereotípiák. Ez a mezőgazdaságban talán hatványozottan igaz, főleg, ha nőként próbál meg valaki helyt állni. Pláne fiatal nőként. Az viszont tagadhatatlan, hogy például az állattenyésztés egy férfias szakma, tekintve, hogy komoly fizikai erő szükséges hozzá. Kérdés, hogy akkor nőként hogyan lehet ebben a szektorban érvényesülni? Erre adta meg a választ a közel 400 mangalicát nevelő Fekete Zsóka.

Nagyot lép az agrárium: jönnek az elektromos traktorok

A Fendt további fejlesztéseket hajtott végre az elektromos e100-as traktorán, és a november 12-18. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Agritechnica mezőgazdasági kiállítás és vásár után megkezdi korlátozott értékesítését. Az első prototípusokkal ellentétben a német gépgyártó most egy keskeny nyomtávú változat mellett döntött.

Jó minőségű a magyar bárány, de alig eszünk belőle

Egyes becslések szerint hazánkban az évi egy főre jutó juhhús fogyasztás mindössze 0,35-0,45 kilogramm, amivel jócskán elmaradunk az uniós átlagtól - ez 1,3 kilogramm fejenként. Mivel a bárány a minőségi húsok közé tartozik, ez meglátszik az árán is. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor többen is megengedhetik maguknak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hiába nem teljes állás, rakat pénzt adnak érte: heti 8 óra munkáért 96 ezer forintot is fizetnek itthon

Idén közel 30%-kal nőtt a felsőoktatásba felvett diákok száma. Ezzel párhuzamosan évről-évre  egyre több diák vállal ősszel munkát a tanulás mellett. Az IT gyakornoki pozíciókban akár bruttó 3000 forintos órabért is hazavihet egy gyakornok, de a végzettséget nem igénylő fizikai és hosztesz munkák is erősen közelítik ezt az értéket. 

"A színház fényes, sokat emlegetett múltja mindig nagy teher rajtunk" - interjú Fülöp Gábor színházigazgatóval

Dr. Fülöp Péterrel, a Csiky Gergely Színház igazgatójával a begyűrűző energiakrízis negatív hatásairól, a kaposvári színház távlati céljairól, valamint a hazai színházi élet jövőjéről beszélgettünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59