Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.23. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.23. hétfő

agrarszektor.hu
A köd és a rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik, ezt követően döntően napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül, azonban helyenként tartósan felhős maradhat az idő - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.10.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.10.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.10.23.) napon.

2023.10.23. hétfő: A köd és a rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik, ezt követően döntően napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül, azonban helyenként tartósan felhős maradhat az idő. A délies szél csak a nyugati határ mentén élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás hétfőn már nem terheli a szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.10.24 kedd: Éjszaka köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet, utóbbi elsősorban az ország keleti, északkeleti harmadában tartósan meg is maradhat. Másutt a nap első felében fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól egyre inkább megvastagszik a felhőzet nyugat felől. Délutántól kisebb eső előfordulhat, ezt követően estétől jelentősen megnő a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható, a tartósan rétegfelhős tájakon viszont hűvösebb idő valószínű.

Friss híreink:

Ehhez még kert sem kell: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is ültetheted

Friss zöldségeket az év minden időszakában érdemes fogyasztani, hiszen amellett, hogy nagyon egészségesek, sokféleképpen fel is használhatjuk őket. Ráadásul könnyedén termeszthetjük otthoni körülmények között is, sőt, az sem baj, ha nincsen kertünk. Ugyanis, sok zöldséget akár bent, a lakásban vagy házunkban is termelhetünk. Mutatjuk, hogyan!

Zseniális: ki nem találnád, hogyan alakítanák át a növénytermesztést a britek

Vajon milyen lenne, ha az emberek "beszélhetnének" a növényekkel, és figyelmeztethetnék őket a közelgő kártevők támadására vagy szélsőséges időjárásra? A Cambridge-i Egyetem Sainsbury Laboratóriuma (SLCU) növénytudósokból álló csapata ezt a tudományos fantasztikumot szeretné valósággá tenni, amire a megoldást a fényalapú üzenetküldésben látják.

Ijesztő, ami a magyar szőlővel történik: súlyos hírek érkeztek

Hullámokban érkező eső, tomboló lisztharmat és más kártevők is gondot okozhattak 2023-ban a szőlőültetvényeken. Idén, szinte csak júliusban nem esett csapadék, a többi hónapban 30-50 milliméter esőnek is örülhettek a gazdák. Bár üröm az örömben, hogy a folyamatos pára sajnos a fertőzéseknek kedvezett. Németh Krisztina, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományos főmunkatársa szerint a rutingazdálkodásnak elmúlt az ideje.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a nagy kóla-titok: elképesztő, miért isznak ennyire sokat belőle a magyarok

Az elmúlt időszakban számtalan cikk foglalkozott az élelmiszerárak emelkedésével és a fogyasztás visszaesésével, de mi a helyzet az üdítőkkel? Mert már bizonyos rétegek számára a különböző üdítők fogyasztása egyet jelent az egészségtelen életmóddal, mégiscsak tagadhatatlan, hogy többségünk távol áll attól, hogy kizárólag vizet igyon. Végső soron tehát nem csak az élelmiszerárak, de az üdítők árainak a változását is napi szintén érezzük a bőrünkön. De hogyan alakult ezeknek a termékeknek a fogyasztása és a fogyasztói átlagára?

Építkezés a környezettudatosság jegyében: az alternatív épületek jelenthetik a megoldást?

Az elmúlt években egyre többet lehet hallani arról, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a konténerházak, erről már mi is beszámoltunk. Ugyanakkor nem csak ez a típus hódít itthon, hanem van még a konténerházak mellett, modulház, tiny house és a többi. Zavarosak itthon az ezekről az épületekről szóló szabályzások, az önkormányzatok nincsenek oda ezekért az épületekért mégis nagy a népszerűségük, ennek okai pedig az elszálló ingatlan piaci árak és a magas alapanyag költségek is lehetnek, de kijelenthető az is, hogy az energiaárak is rátesznek egy lapáttal a dologra. Sőt, ha ez nem elég akkor az is a javukra írható, hogy környezetükre igen kicsi terhelést jelentenek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?