Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.24. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.24. kedd

agrarszektor.hu
A réteges felhőzet az északkeleti harmadban és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.10.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.10.24.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.10.24.) napon.

2023.10.24. kedd: A réteges felhőzet az északkeleti harmadban és Sopron térségében maradhat meg legtovább, másutt szűrt napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől mindenütt beborul az ég. Késő délutánig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 25 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb marad az idő.
Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli a szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.10.25 szerda: A front összefüggő, vastag felhőzete a déli órákban a keleti országrészt is elhagyja. Mögötte gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt várhatók. A nap első felében többfelé, majd szórványosan valószínű eső, zápor, esetleg zivatar is kialakul. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 15, a maximum-hőmérséklet 14 és 22 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Vége a megszokásoknak - változtatniuk kell a gazdáknak

Az elmúlt évek, évtizedek éghajlati változásai, az új Közös Agrárpolitika talajjavítás irányába történő törekvései, valamint a fokozódó növényvédőszer-hatóanyag kivonások egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy a gazdálkodóknak érdemes megváltoztatniuk a működésüket - mondta az Agrárszektornak Vajda Péter, a Phylazonit Kft. ügyvezetője. Kiemelte, a konvencionális szemléletet nem lehet tovább folytatni a mezőgazdasági növénytermesztésben, mert az a jövőre nézve nem lehet gazdaságos. A szakember hangsúlyozta, hogy ebben kulcsszerepet játszik, hogy mennyire tudjuk a gépi munkafolyamatainkat racionalizálni és a munkaműveleteket összevonni. Az erőforrások hatékony felhasználása mellett fontos, hogy a fókuszt a talajok szerkezetének megóvására, a szerves-anyag tartalmának növelésére és ehhez kapcsoltan a talajélet helyreállítására tudjuk helyezni. A megszokáson alapuló gazdálkodást új technológiákkal kell felváltani, ha a jövőben is eredményesesen szeretnénk gazdálkodni.

Ehhez még kert sem kell: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is ültetheted

Friss zöldségeket az év minden időszakában érdemes fogyasztani, hiszen amellett, hogy nagyon egészségesek, sokféleképpen fel is használhatjuk őket. Ráadásul könnyedén termeszthetjük otthoni körülmények között is, sőt, az sem baj, ha nincsen kertünk. Ugyanis, sok zöldséget akár bent, a lakásban vagy házunkban is termelhetünk. Mutatjuk, hogyan!

Zseniális: ki nem találnád, hogyan alakítanák át a növénytermesztést a britek

Vajon milyen lenne, ha az emberek "beszélhetnének" a növényekkel, és figyelmeztethetnék őket a közelgő kártevők támadására vagy szélsőséges időjárásra? A Cambridge-i Egyetem Sainsbury Laboratóriuma (SLCU) növénytudósokból álló csapata ezt a tudományos fantasztikumot szeretné valósággá tenni, amire a megoldást a fényalapú üzenetküldésben látják.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez lehet az utolsó szeg a készpénz koporsójába itthon? Egyre többen érzik, így nem mehet tovább

Noha csak idén márciusban kapta meg a Magyar Nemzeti Bank engedélyét a hazai piacon való működéséhez, az iBanFirst szinte azonnal ráérzett a magyar vállalkozások igényeire, hogy hatékony és átlátható nemzetközi pénzügyi megoldásokra van szükségük mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Johan Gabriels. A fintech cég regionális igazgatója hozzátette, a kkv-k támogatásával a növekedést és az innovációt kívánják elősegíteni a magyar gazdaságban és a régióban, ugyanakkor több kihívással is meg kell küzdeniük. Különösen a bizalomépítés és a helyi igényekhez való alkalmazkodás terén, ám a lehetőségek felülmúlják ezeket a problémákat. Más európai országokhoz képest ráadásul a magyar vállalkozások különösen nyitottak a fintech megoldásokra. Miközben tiszteletben tartjuk a készpénzpreferencia mögött meghúzódó kulturális és történelmi okokat, az ideális állapot a pénzügyek digitális kezelése lenne - fogalmazott a szakember, aki szerint ebben a tekintetben a vártnál pozitívabbak a tapasztalataik a hazai vállalkozásokkal. Interjú.

Rengetegen terítik a fekete cigarettát itthon: őrület, mennyit kaszálnak a csempészáruval a magyarok

Már korábban írtunk arról, hogy hazánkban a dohánytermesztés, mint ágazat, milyen helyzetben van jelenleg. Azonban Magyarországra hatalmas mennyiségben folynak be az illegális, azaz a hamis dohánytermékek, melyek hatalmas károkat tudnak okozni akár a kormánynak is és önmagában a hazai dohányiparnak is. De, ha ez még nem volna elég probléma, akkor ott van az Elf Barok kérdése is, amik ellen szintén hadjáratot folytatnak a hazai hatóságok. Honnan érkezik a legtöbb csempész áru, és hogyan próbálkoznak a hatóságok felvenni a harcot a csempészekkel? Ilyen és hasonló kérdésekkel kerestük meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?