Aratják a kukoricát Zala megyében: itt vannak a friss számok a hozamokról

Aratják a kukoricát Zala megyében: itt vannak a friss számok a hozamokról

MTI
A kukorica több mint 60 százalékát betakarították Zala vármegyében, a 15 500 hektáros területen 8,9 tonna volt a hektáronkénti átlaghozam - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vármegyei elnöke.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A termés idén az átlagosnál jobb minőségű, fuzáriumot, vagy bármely másfajta gombabetegséget elenyésző mennyiségben tapasztaltak - jelezte Sabján Krisztián. Hozzátette: a tárolókapacitási gondokról szeptemberben felmérést végeztek, a visszajelzések alapján ez kevés gazdálkodót érintett. A közel 8 ezer hektáron termelt napraforgó, valamint a 7 ezer hektáros szója betakarítása ősz elején befejeződött. Az olajos növényből átlagosan 2,89 tonna, szójából pedig 2,75 tonna termett hektáronként - ismertette a vármegyei elnök.

Kitért arra is, hogy a csapadékos időjárás miatt elhúzódott az őszi vetés. Az őszi búza - melynek tervezett vetésterülete csaknem 21 ezer hektár - 80 százalékát vetették el. A vetési szándék szerint őszi árpát 4,4 ezer hektáron termelnek, eddig 3,5 ezer hektáron került földbe a mag. A káposztarepcét 9650 hektáron vetették el. Az esőzések hátráltatják a szántóföldi munkákat, ugyanakkor a kikelő és fejlődő növényekre kedvező hatást gyakorolnak. Az állományok megfelelően fejlődnek, és az október végén elvetett táblák is "zöldülnek" - fogalmazott Sabján Krisztián.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?