Aratják a kukoricát Zala megyében: itt vannak a friss számok a hozamokról

Aratják a kukoricát Zala megyében: itt vannak a friss számok a hozamokról

MTI
A kukorica több mint 60 százalékát betakarították Zala vármegyében, a 15 500 hektáros területen 8,9 tonna volt a hektáronkénti átlaghozam - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vármegyei elnöke.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A termés idén az átlagosnál jobb minőségű, fuzáriumot, vagy bármely másfajta gombabetegséget elenyésző mennyiségben tapasztaltak - jelezte Sabján Krisztián. Hozzátette: a tárolókapacitási gondokról szeptemberben felmérést végeztek, a visszajelzések alapján ez kevés gazdálkodót érintett. A közel 8 ezer hektáron termelt napraforgó, valamint a 7 ezer hektáros szója betakarítása ősz elején befejeződött. Az olajos növényből átlagosan 2,89 tonna, szójából pedig 2,75 tonna termett hektáronként - ismertette a vármegyei elnök.

Kitért arra is, hogy a csapadékos időjárás miatt elhúzódott az őszi vetés. Az őszi búza - melynek tervezett vetésterülete csaknem 21 ezer hektár - 80 százalékát vetették el. A vetési szándék szerint őszi árpát 4,4 ezer hektáron termelnek, eddig 3,5 ezer hektáron került földbe a mag. A káposztarepcét 9650 hektáron vetették el. Az esőzések hátráltatják a szántóföldi munkákat, ugyanakkor a kikelő és fejlődő növényekre kedvező hatást gyakorolnak. Az állományok megfelelően fejlődnek, és az október végén elvetett táblák is "zöldülnek" - fogalmazott Sabján Krisztián.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?