Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.10. péntek

agrarszektor.hu
Mindenhol megvastagszik a felhőzet és erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.11.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.11.10.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.11.10.) napon.

2023.11.10. péntek: Mindenhol megvastagszik a felhőzet és erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna kelet, északkelet felé haladva sokfelé okoz esőt, záport, a Tiszántúlra csak késő délután érkezik meg. A déli szél több helyen élénk lesz, a magasabban fekvő helyeken és délkeleten erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, a legmelegebb a keleti, délkeleti határnál lesz. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.11.11 szombat: Eleinte erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, majd délután délnyugat felől csökken a felhőzet. Több helyen számíthatunk esőre, záporra, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet élénk, a Győr-Szeged sáv mentén erős lökések kísérhetik. A kora délutáni órákban 6 és 12 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Vallott az RTL Anna gazdája: A férfiak nem értik mit keresek ebben a szakmában

„Az időjárás mellett azt tartom a legnagyobb kihívásnak a mezőgazdaságban, hogy nő vagyok, sokszor kapok ugyanis olyan visszajelzést a férfiaktól, hogy nem értik, mit keresek ebben a szakmában” - mondta az Agrárszektornak Pillár Anna, az RTL Házasodna a gazda című műsorának egyik sztárgazdája. A gyümölcstermesztéssel foglalkozó termelő kiemelte, jövőbeni tervei közt szerepel, hogy olyan workshopokat tartson, amelyekkel a kiskerttel rendelkezők megtanulhatják, hogyan tudják maximálisan kihasználni a területüket, és belevágni az otthoni zöldségtermesztésbe.

Most már biztos: jövőre is maradnak a magas élelmiszerárak a magyar boltokban

Bár az élelmiszerárak már egy ideje csökkenő tendenciát mutatnak Magyarországon, az általános árszintek még mindig kifejezetten magasak. A lakosság a jelenségre a vásárlásaik csökkentésével, a fogyasztói szokásaik megváltoztatásával reagált. Vannak azonban olyan termékcsoportok, ahol már jelentős áresést lehet megfigyelni, ilyen például a pékáruk és a tejtermékek köre. De mi várható a következő időszakban? Hogyan fog alakulni az élelmiszerek ára a jövőben, lesz-e további visszarendeződés az árak tekintetében, és ha igen, hol és mekkora? Az Agrárszektor erről kérdezte meg Raskógy György agrárközgazdászt.

Az agrárium csúcsvezetői találkoznak az idei Agrárszektor Konferencián

Nagy István agrárminiszter nyitja meg az idei siófoki Agrárszektor Konferenciát, amelyet november 29-30-án rendez meg a Portfolio Csoport. A hazai agrárgazdaság egyik legrangosabb szakmai eseményén az ágazat első számú csúcsvezetői vesznek részt és nyújtanak exkluzív információkat az agráriumban működő vállalkozások számára.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Sorra húzzák le a rolót a magyarok kedvenc boltjai: messze még a bezárási hullám vége?

A reálbérek csökkenésével a kiskereskedelmi forgalom volumene is csökken szinte valamennyi üzlettípusban. A bérleti díjak pedig az MNB jelentése szerint például a budapesti másodlagos bevásárlóközpontokban jelentősen emelkedtek. A regionális városok bevásárlóközpontjaiban már lassan minden 10. üzletegység kihasználatlanul áll - számuk 2022 vége óta csaknem duplázódott. Ingatlanpiaci szakértőktől megtudtuk, hogy jellemzően a kedvezőtlenebb lokációjú, kevésbé karbantartott, nem hatékony üzlethelyiségeknél látható bezárási hullám. Emellett kiderült, hogy sok vállákozó a kivárásra játszhat. A budapesti négyzetméterárak és bérleti díjak pedig elég érdekes pályát írtak le az utóbbi hónapokban. A KSH adatai szerint egyébként egy év alatt 4 százalékkal csökkent az itthon üzemelő üzletek száma, 2019-hez képest pedig már-már félelmetes mértékű a csökkenés.

Íme, a világ legkisebb káposztája: mutatjuk, hogyan készíts belőle filléres főételt, savanyúságot!

Tudtad, hogy a kelbimbó a világ legkisebb káposztaféléje? A szezon filléres slágerzöldsége nem csak egészséges, hanem ízletes is, kiváló köreteket, előételeket és laktató egytálételeket készíthetünk belőle, amelyekből korlátlanul repetázhat a család. Járjunk utána, milyen növény a kelbimbó, hogyan tisztítsuk meg az aprócska káposztafejeket és mi mindenre használhatjuk őket, hogy a legtöbbet hozzuk ki az alapanyagból!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?