Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.18. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.18. szombat

agrarszektor.hu
A keleti határvidéken továbbra is sok lesz a felhő, és ott gyenge eső, havas eső is előfordulhat - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.11.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.11.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.11.18.) napon.

2023.11.18. szombat: A keleti határvidéken továbbra is sok lesz a felhő, és ott gyenge eső, havas eső is előfordulhat. Másutt a többórás napsütést felhőátvonulások zavarják, és helyenként lehet vegyes halmazállapotú záporos csapadék. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon és a középső tájakon viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az érzékenyek körében erősödhetnek a görcsös és ízületi panaszok, fejfájás jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.11.19 vasárnap: Nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor, északon, északkeleten néhol havas eső, főleg a hegyekben hó is hullhat. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok is képződhetnek. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A csúcsérték 4 és 9 fok között alakul, északkeleten 1, 3 fok is lehet.

Friss híreink:

Hiába ódzkodnak az emberek: biztos, hogy rovarokat is fogunk enni a jövőben

A rovarfehérjék kiváló táplálkozási értéket képviselnek és előállításuk alig terheli a környezetet. A rovarokból készült élelmiszerek gyártói azonban kontinensünkön az elfogadás terén még mindig kihívásokkal küzdenek. Az élelmiszeripar azonban egyre inkább felismeri a rovarfehérjékben rejlő lehetőségeket, és törekszik innovatív termékek kialakítására, új piacok meghódítására.

Már nem a kukorica a magyar földek sztárja? Így taszíthatják le a trónjáról

Folyamatosan csökken a gabonafélék betakarított területe és termésmennyisége Magyarországon. A KSH adatai szerint, míg 2018-ban 2,36 millió hektár területről történt betakarítás, addig 2022-ben ez már csak 2,25 millió hektár volt, és a termésmennyiséget tekintve is zuhanás figyelhető meg, a 2018-as 14,93 millió tonnához képest 2022-ben már csak 9,07 millió tonnát sikerült betakarítani itthon. A kukorica 2022-es fekete éve egyértelműen ront a statisztikán, akkor ugyanis 816 643 hektárról, mindössze 2,78 millió tonna termény került betakarításra, ami azt is jelenti, hogy 1,67 millió tonna termés behozatalára volt szükség. A termésátlagokat se búzából, se napraforgóból, se repcéből nem sikerült növelni 2018 óta Magyarországon, azaz 2022-ig folyamatos csökkenés tapasztalható a fő szántóföldi növényeink mennyiségét illetően -tájékoztatta az Agrárszektort a KSH.

Itt az új kedvezmény a fiatal gazdáknak és az őstermelőknek

Egyedi elbírálás után idén első alkalommal féláron vásárolhatnak jegyet az őstermelők és a fiatal gazdák a november 29-én és 30-án megrendezendő Agrárszektor 2023 konferencián. A kétnapos rendezvényen fontos szakmai tudnivalókról, piaci trendekről értesülhetnek a résztvevők, és jó lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre, networkingre is. A kedvezményprogrammal a Portfolio Csoport célja az, hogy az őstermelők és a fiatal gazdák is élhessenek a kiemelt rendezvény nyújtotta lehetőségekkel.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hatalom és tudás: ezeken a vidéki településeken élnek a legmegbecsültebb magyarok

A Pénzcentrum bevett kutatásai közzé tartozik a különböző foglalkozások presztízs vizsgálata. Ebben a cikkben azt vizsgáltuk meg, hogy az országban mely régiókban, vármegyékben és településeken vannak a legnagyobb arányban a magas presztízsű munkákat ellátó emberek. Pest vármegyében 25%-ra tehető a magas presztízsű foglalkoztatásban foglalkoztatottak aránya, míg több más vármegyében ez az érték alig éri el a 12-13%-ot is.  A top 10 magas presztízsű foglalkoztatásban dolgozók arányával rendelkező települések között azonban megjelenik a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tornakápolna is, ami 2021-ben az ország leggazdagabb települése volt. 

Rejtélyes lény járja a mátrai erdők környékét: aggódnunk kellene miatta?

Rengeteg olyan néphiedelem van a világon, amik olyan teremtmények köré épülnek mint például a Nagyláb, a Loch Ness-i szörny, de sorolhatnánk még bőségesen az ilyen lények listáját. Ezekkel az életformákkal a kriptozoológia foglalkozik. A kriptidek pedig olyan lények, amiknek a létezése tudományosan nem bizonyított, de az emberek hisznek a létezésükben, illetve évszázadok vagy évezredek óta szólnak róluk legendák. Néhányukat az elmúlt években is észlelték. Ilyen például hazánk legismertebb és legjobban dokumentált kriptide: a Mátranováki fanyűvő is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?