Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.26. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.26. vasárnap

agrarszektor.hu
Felhőátvonulásokra számíthatunk döntően többórás napsütéssel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.11.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.11.26.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.11.26.) napon.

2023.11.26. vasárnap: Felhőátvonulásokra számíthatunk döntően többórás napsütéssel. Délelőtt még a Dunántúlon, délutántól pedig főként az Alföldön van esély elszórtan hózápor kialakulására, nyomában általában pár centiméteres, az alföldi összeáramlási zónában és a Bakonyban lokálisan ennél vastagabb hóréteg is kialakulhat. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos lökések is várhatók, amelyek a havas dunántúli hegyekben hordhatják a havat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. Vasárnap fokozatosan megszűnik a hideg fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2023.11.27 hétfő: Változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Főleg a nap második felétől helyenként előfordul csapadék: északon, északkeleten inkább hó, havas eső, másutt jellemzően eső. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül. Kora délután 0, +8 fok valószínű.

Friss híreink:

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt az indiaiak nagy dobása

Az indiai Tafe traktorgyártó két újdonságot mutatott be az Agritechnica kiállításon: egy elektromos és egy hidrogénüzemű traktort. Bár ez utóbbi még csak koncepció, az akkumulátoros modell azonban már 2024-ben forgalomba kerülhet.

Ezt sok kerttulaj elrontja: erről tudnod kell, súlyos károkat úszhatsz meg így

A növények fagyállósága nem csak genetika kérdése. Bár teleink egyre enyhébbek, mindig van néhány fagyos nap, csak nem annyi, mint régen. Ezzel rendszerint az a gond, hogy a kártevők megtizedeléséhez ez kevés, ám ha a hidegebb napok késő tavasszal is érkeznek, akkor fagykárt okozhatnak a növényeknél.

Banki szakértő: ne menjünk padlógázzal a falnak!

Alapvető változást él meg a mezőgazdaság napjainkban, amely nem egy rövidtávú kilengés, hanem az agrárium új felállásának kezdete – véli Fórián Zoltán. Az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának vezető agrárszakértője szerint a változás során át kell gondolni a vetésszerkezetet, a jövedelmezőség szempontjait, új értékláncokat kell szervezni, mindezt ráadásul a fenntarthatóság és a technológiai fejlesztések szempontjainak figyelembevételével.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Beütött a vad hideg Magyarországon: megindul a tömeg a hazai sípályák felé

Egyre hűvösebb az idő, lassan előkerülnek a korcsolyák és a sílécek, műlyégből itthon nincs hiány, és szerencsére síelni is van lehetőég az ország határain belül. Aki rendszeresebben csúszna, de nem engedhet meg magának idén egy hosszabb téli vakációt, annak jó tudni, hogy Magyarországon összesen 6 pályán van hóágyúzásra lehetőség, és amint beüt az igazi hideg, meg is kezdik a munkálatokat. 

Egyre többen termesztik hazánkban: ez lehet a következő szuperélelmiszer?

Igazi szuperélelmiszer terem a magyar földeken, a vitaminokban és ásványianyagokban gazdag céklát egyre nagyobb területen termesztik a gazdálkodók – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB közös piaci körképéből. A siker nem véletlen, hiszen egyre többen ismerik fel a sokoldalúan elkészíthető zöldség előnyeit.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?