Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.27. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.27. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de késő délelőttig lehetnek még kevésbé felhős tájak, illetve időszakosan elvékonyodik a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.11.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.11.27.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.11.27.) napon.

2023.11.27. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de késő délelőttig lehetnek még kevésbé felhős tájak, illetve időszakosan elvékonyodik a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat hószállingózás, északnyugaton néhol havas eső is, de napközben az északkeleti harmad kivételével esőre vált át a csapadék típusa. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül.

A hőmérséklet kora délután 0 és +8, késő este -1 és +5 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Elsősorban a melegfrontra érzékenyeket terheli meg az időjárás. Leginkább fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság léphet fel. Gyakoribbá válhatnak a a gyulladásos és fertőző betegségek, emellett keringési problémák is jelentkezhetnek. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.11.28 kedd: Jobbára borult időre számíthatunk sokfelé csapadékkal, egyes részeken kiadós mennyiség is hullhat. Döntőrészt eső várható, de kiemelten az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében havas eső, hó valószínű, helyenként megmaradó hóréteg is kialakulhat. Napközben a csapadék súlypontja fokozatosan kelet felé helyeződik, és késő délutántól, estétől a felhőzet is elkezd vékonyodni, szakadozni. A déli, majd az északnyugati szél több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Hajnalra általában -1, +5 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti szélvédett, fagyzugos vidékeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. Kora délután -1, +7 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Friss híreink:

A jövőben minden út a mezőgazdaság digitalizációja felé vezet

A digitalizáció és a precíziós gazdálkodás a jövő kulcsa, ezen múlik a nemzetközi versenyképesség megőrzése és a hatékonyság növelése – mondta el az Agrárszektornak Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója. A szakember beszélt arról is, hogy a magyar mezőgazdaság nincs olyan rossz helyzetben, mint sokan hiszik, de szót ejtett a termény- és a géppiacon tapasztalható trendekről és az ágazat jövőbeni várható kihívásairól is.

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt az indiaiak nagy dobása

Az indiai Tafe traktorgyártó két újdonságot mutatott be az Agritechnica kiállításon: egy elektromos és egy hidrogénüzemű traktort. Bár ez utóbbi még csak koncepció, az akkumulátoros modell azonban már 2024-ben forgalomba kerülhet.

Ezt sok kerttulaj elrontja: erről tudnod kell, súlyos károkat úszhatsz meg így

A növények fagyállósága nem csak genetika kérdése. Bár teleink egyre enyhébbek, mindig van néhány fagyos nap, csak nem annyi, mint régen. Ezzel rendszerint az a gond, hogy a kártevők megtizedeléséhez ez kevés, ám ha a hidegebb napok késő tavasszal is érkeznek, akkor fagykárt okozhatnak a növényeknél.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Itt él a legtöbb iskolázatlan magyar az országban: komoly a baj, esélyük sincs jobb életre

A munkanélküliségi adatok és az iskolai végzettségek megoszlása még mindig azt mutatja, hogy az ország északi régióiban és a Dél-Dunántúlon van a leginkább szükség a segítségre. Ebben a térségben élnek a legtöbben legfeljebb 8 általános iskolai végzettséggel, és ennek több mint a fele nem tartozik a nyilvántartott álláskeresők közé. 2001-hez képest ugyan látni javulást, 2022-re már az érettségivel rendelkezők száma a legmagasabb az országban, de még így is sokan élnek amiatt segélyből, mert nem tudnak elhelyezkedni, a megfelelő végzettség hiánya miatt.  A Dél-Dunántúlon a nyilvántartott álláskeresők közel 80%-a alacsony iskolai végzettséggel rendelkezik, tehát ők 2022-ben nem tudtak elhelyezkedni. A Tolna vármegyei Udvariban pedig, az összes álláskereső legfeljebb 8 általánossal rendelkezik. 

Betelt a pohár, országos sztrájk jöhet a Volánnál: ezt minden ingázónak tudnia kell

Hiába emelkedik jövőre a kötelező legkisebb munkabér összege a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet szerint ennél jóval magasabb keresetfejlesztésre lenne szükség. Erről Dobi István, a szervezet elnöke beszélt lapunknak. A szakszervezet a múlt pénteken sztrájkot hírdetett december 10-11-re azért, hogy felgyorsítsa a 2024-re szóló bértárgyalásokat. A Volánbusz azonban úgy véli, hogy a tervezett kétnapos munkabeszüntetés nem indokolt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?