Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.01. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.01. péntek

agrarszektor.hu
Estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.12.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.12.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.12.01.) napon.

2023.12.01. péntek: Estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső. Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Étvágytalanság is jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.12.02 szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás, napos időszakok főleg délkeleten lehetnek délelőtt. Északnyugat felől délkelet felé vonul egy csapadékzóna. Zöme eső lesz, északnyugaton vegyes halmazállapotú, majd az esőt délkelet felé haladva is egyre inkább havas eső, havazás váltja fel. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. Napközben 0 és +15 fok között alakulnak a csúcsértékek, 10 fok fölötti maximumok az Alföld délkeleti felén valószínűek.

Friss híreink:

Óriási változások várhatók a földpiacon: jön az új szabályozás?

A magyar gazdák a tavalyi és az idei tapasztalatok ellenére is ugyanazokat a növényeket fogják vetni, amiket korábban, mert a vetésforgót nem lehet 1-2 év alatt felforgatni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A napraforgó vetésterülete várhatóan nem fog jelentősebb mértékben változni, mivel - a többi főbb szántóföldi kultúrával együtt - az is része a vetésforgónak. A szakértők emellett megvitatták, hol tartanak az európai és a magyar termőföldárak és földbérleti díjak, elemezték ezek sajátosságait, valamint azt is megbeszélték, hogy milyen jogszabályi változások várhatóak a közeljövőben a földforgalom és földhasználat terén

Új pályázatok jönnek a Vidékfejlesztési Programban: ez vár a gazdákra

A KAP stratégiai tervének 5500 milliárd forintos keret áll a rendelkezésre, amihez 80%-os társfinanszírozást ad a magyar kormány. Ez azt jelenti, hogy minden elköltött 10 forintból 8-at finanszíroz a kormány. Ez az 5500 milliárd forint képes meghatározni 2027-ig a vidék és az agrárium fejlődését - mondta Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián, Siófokon megtartott panelbeszélgetésen. Hamarosan nyilvánosságra az agrártárca, hogy milyen új pályázatok jelennek meg az uniós Közös Agrárpolitika második pillérébe tartozó Vidékfejlesztési Programban. Bár a minisztérium a 2023-2027 közötti vidékfejlesztési támogatási keret egy részét már lekötötte, ezermilliárdos nagyságrendben nyílhatnak még újabb pályázati lehetőségek az ágazati szereplők számára.

Döcög a támogatási rendszer, de javulás várható

Az idei tanulóév tapasztalatai, a magyar stratégiai terv módosítási elképzelései, az uniós Green Deal jövője annak a kerekasztal-beszélgetésnek, amely a támogatási rendszer változását, és annak hatásait elemezte. A fórumon elhangzott: a rendszer jelenleg még bizonytalanságokat él meg a végrehajtás terén, a hozzá elektronikus eszközök használata még gyerekbetegségekkel küzd. Várható ugyanakkor, hogy ezek a jövőben zökkenőmentesebben zajlanak majd - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián Siófokon.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Itt a CSOK Plusz rendelet: minden tudnivaló az új otthonteremtési program részletszabályairól

Megjelent a Magyar Közlönyben a CSOK Plusz új otthonteremtési program részletszabályait tartalmazó kormányrendelet.

Ilyet nem veszel a boltban: mutatjuk, hogyan zárd üvegbe a magyarok kedvenc téli desszertjeit

Végre elérkezett a várva-várt december, kicsik és nagyok kedvenc időszaka: ilyenkor mindannyiunknak jólesik egy kis süteménnyel és egy bögre forró itallal begubózni, hogy otthonunk nyugodt melegéből élvezhessük az év utolsó heteinek ünnepi hangulatát. A tél kezdetével egyben közeledik a Mikulás és a karácsony: máris elérkezett az ideje, hogy elkészítsük izgalmas, egyedi gasztroajándékainkat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?