Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.07. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.07. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati részén tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így arrafelé egyes helyeken kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.12.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.12.07.) napon.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.12.07.) napon.

2023.12.07. csütörtök: Általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati részén tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így arrafelé egyes helyeken kisüthet a nap. Ugyanakkor Vas és Zala szélvédett, határhoz közel eső részein megmaradhat az éjszaka képződött köd. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva többfelé valószínű - a nap során egyre gyengülő intenzitás mellett - további csapadék: döntően havazás, de helyenként havas eső, eső is lehet. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével nagy területen kísérhetik élénk, a Kisalföldön és a hegyekben erős lökések az északnyugati szelet, amely főleg ott hófúvást okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.
Késő estére általában -3 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fokozatosan megszűnik a fronthatás, de addig a frontérzékenyeknél fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.12.08 péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre számíthatunk. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél. A maximum hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Friss híreink:

Búza helyett zöldség – nem megy az olyan könnyen

A klasszikus szántóföldi növénytermesztés válsága újból rámutat arra, hogy Magyarországon nagyobb fantázia rejlik a zöldség- és gyümölcstermesztésre. A kézenfekvőnek tűnő váltáshoz ugyanakkor komoly kihívásokkal kell megküzdeni – derült ki az Agrárszektor konferencia kertészeti szekciójában. A kertészet tudásintenzívebb terület, amely ráadásul komoly beruházásokat és fejlettebb öntözést is igényel. Az élelmiszeriparral karöltve ugyanakkor jobb jövedelmezőség és magas hozzáadott érték érhető el, így a kihívások ellenére nem szabad lemondani az előrelépés lehetőségéről.

A legkeményebb edző a vevő az élelmiszeriparban is

Hosszú évek óta tart a beszállítói kapcsolat a McDonald\'s és a Mater Good csoport között, ráadásul úgy, hogy a két cég között nincs szerződés, és gyakorlatilag csak pénzügyi keretmegállapodással rendelkeznek, a fél éves árakat egy emailben igazolják le oda-vissza - hangzott el az Agrárszektor 2023 Konferencián Siófokon. A sikeres beszállítói kapcsolatról szóló kerekasztal-beszélgetésen szó volt többek között arról is, hogy ahhoz, hogy egy vállalat be tudjon lépni egy nagy vevőhöz, fontos egy olyan szakértő megtalálása, aki rendszerszinten egy átfogó diagnózissal rávilágít a hiányosságokra és a lehetőségekre, emellett keresni kell egy a nemzetközi porondon egy olyan mintát, modellt, amit el lehet kezdeni másolni.

Nem tudja a vevő, mi van a mézesüvegben

A pontos származási megjelölés, a fogyasztók edukálása, a hazai és nemzetközi szintű marketing lehet a kiút a méhészet jelenlegi válságából, amelyet piaci folyamatok, az importdömping és a nagy problémát okozó hamis méz okozott – derült ki az Agrárszektor konferencia témával foglalkozó szekciójában. Az eseményen elhangzott: mindaddig, amíg a fogyasztó nem látja pontosan, hogy mit vásárol, addig a marketingtevékenység sem lehet kellően hatékony.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Végleg lelépnél az országból? Ilyen egyszerűen lehetsz szlovén állampolgár, kevés magyar él vele

Ugyan pontos statisztika nem áll rendelkezésre, becslések szerint ugyanakkor folyamatosan csökken a Szlovéniában élő magyarok száma. Annak ellenére, hogy az ide távozók akár tengerparton vagy síparadicsomokban is élhetnek, valamint a magyarországinál magasabb bérekre számíthatnak.

Betelt a pohár a vasutasoknál: azonnali bértárgyalást követelnek, mi lesz ennek a vége?

Továbbra is áll a bál a MÁV-nál, ahol a szakszervezetek a bértárgyalások mielőbbi megkezdését, s erre egy rendkívüli ülés összehívását szeretnének elérni. A VDSZSZ Szolidaritás, a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Vasutasok Szakszervezete 15 százalékos, de legalább 70 ezer forintos béremelést szeretnének kialkudni a vasutasok számára. Ezen felül azt szeretnék, ha 350 ezer forintról 400 ezer forintra emelnék az úgynevezett lojalitási jutalmat, valamint 150 ezer forintra módosítanák az alanyi jogon járó SZÉP-kártya keretet. A MÁV szerint ahhoz, hogy a jövő évi bérfejlesztés mértékéről is felelősséggel meg lehessen állapodni, a vállalatcsoportnak elfogadott üzleti tervvel kell rendelkeznie.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?