Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.07. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.07. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati részén tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így arrafelé egyes helyeken kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.12.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.12.07.) napon.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.12.07.) napon.

2023.12.07. csütörtök: Általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati részén tovább szakadozik, csökken a felhőzet, így arrafelé egyes helyeken kisüthet a nap. Ugyanakkor Vas és Zala szélvédett, határhoz közel eső részein megmaradhat az éjszaka képződött köd. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva többfelé valószínű - a nap során egyre gyengülő intenzitás mellett - további csapadék: döntően havazás, de helyenként havas eső, eső is lehet. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével nagy területen kísérhetik élénk, a Kisalföldön és a hegyekben erős lökések az északnyugati szelet, amely főleg ott hófúvást okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.
Késő estére általában -3 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fokozatosan megszűnik a fronthatás, de addig a frontérzékenyeknél fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.12.08 péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre számíthatunk. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél. A maximum hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Friss híreink:

Búza helyett zöldség – nem megy az olyan könnyen

A klasszikus szántóföldi növénytermesztés válsága újból rámutat arra, hogy Magyarországon nagyobb fantázia rejlik a zöldség- és gyümölcstermesztésre. A kézenfekvőnek tűnő váltáshoz ugyanakkor komoly kihívásokkal kell megküzdeni – derült ki az Agrárszektor konferencia kertészeti szekciójában. A kertészet tudásintenzívebb terület, amely ráadásul komoly beruházásokat és fejlettebb öntözést is igényel. Az élelmiszeriparral karöltve ugyanakkor jobb jövedelmezőség és magas hozzáadott érték érhető el, így a kihívások ellenére nem szabad lemondani az előrelépés lehetőségéről.

A legkeményebb edző a vevő az élelmiszeriparban is

Hosszú évek óta tart a beszállítói kapcsolat a McDonald\'s és a Mater Good csoport között, ráadásul úgy, hogy a két cég között nincs szerződés, és gyakorlatilag csak pénzügyi keretmegállapodással rendelkeznek, a fél éves árakat egy emailben igazolják le oda-vissza - hangzott el az Agrárszektor 2023 Konferencián Siófokon. A sikeres beszállítói kapcsolatról szóló kerekasztal-beszélgetésen szó volt többek között arról is, hogy ahhoz, hogy egy vállalat be tudjon lépni egy nagy vevőhöz, fontos egy olyan szakértő megtalálása, aki rendszerszinten egy átfogó diagnózissal rávilágít a hiányosságokra és a lehetőségekre, emellett keresni kell egy a nemzetközi porondon egy olyan mintát, modellt, amit el lehet kezdeni másolni.

Nem tudja a vevő, mi van a mézesüvegben

A pontos származási megjelölés, a fogyasztók edukálása, a hazai és nemzetközi szintű marketing lehet a kiút a méhészet jelenlegi válságából, amelyet piaci folyamatok, az importdömping és a nagy problémát okozó hamis méz okozott – derült ki az Agrárszektor konferencia témával foglalkozó szekciójában. Az eseményen elhangzott: mindaddig, amíg a fogyasztó nem látja pontosan, hogy mit vásárol, addig a marketingtevékenység sem lehet kellően hatékony.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Végleg lelépnél az országból? Ilyen egyszerűen lehetsz szlovén állampolgár, kevés magyar él vele

Ugyan pontos statisztika nem áll rendelkezésre, becslések szerint ugyanakkor folyamatosan csökken a Szlovéniában élő magyarok száma. Annak ellenére, hogy az ide távozók akár tengerparton vagy síparadicsomokban is élhetnek, valamint a magyarországinál magasabb bérekre számíthatnak.

Betelt a pohár a vasutasoknál: azonnali bértárgyalást követelnek, mi lesz ennek a vége?

Továbbra is áll a bál a MÁV-nál, ahol a szakszervezetek a bértárgyalások mielőbbi megkezdését, s erre egy rendkívüli ülés összehívását szeretnének elérni. A VDSZSZ Szolidaritás, a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Vasutasok Szakszervezete 15 százalékos, de legalább 70 ezer forintos béremelést szeretnének kialkudni a vasutasok számára. Ezen felül azt szeretnék, ha 350 ezer forintról 400 ezer forintra emelnék az úgynevezett lojalitási jutalmat, valamint 150 ezer forintra módosítanák az alanyi jogon járó SZÉP-kártya keretet. A MÁV szerint ahhoz, hogy a jövő évi bérfejlesztés mértékéről is felelősséggel meg lehessen állapodni, a vállalatcsoportnak elfogadott üzleti tervvel kell rendelkeznie.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58