Döbbenetes, ami a holland piacokon zajlik: már ennyibe kerül a paradicsom

Döbbenetes, ami a holland piacokon zajlik: már ennyibe kerül a paradicsom

agrarszektor.hu
December eleje óta folyamatosan emelkedik a fürtös paradicsom ára a holland piacokon, és már magasabb, mint a megelőző években. Mindeközben a spanyol Amleríában is megugrottak az árak: a november végi árszintnek most közel kétszeresébe kerül már a paradicsom.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Ez a decemberi emelkedő ártrend tavaly és tavalyelőtt is megfigyelhető volt, jelenleg 2,28 euró/kg (875 Ft/kg) körül alakul az átlagár. A november végi apró döccenéstől eltekintve (1,67 euró/kg, azaz 640 Ft/kg) folyamatosan emelkedik a fürtös paradicsom ára Hollandiában, december 15-én már 2,28 euró/kg (875 Ft/kg) körül alakult az átlagára BelOrta árverési csarnokban - írta meg a FruitVeB. Ez a december elején-közepén jelentkező növekvő ártrend az előző években is megfigyelhető volt, ám az idei árszint jóval magasabb az elmúlt években tapasztaltnál.

Spanyolországban, Almería körzetében is emelkedtek az árak: míg november végén a fürtös paradicsom átlagára 1 euró/kg körül alakult, december közepére 1,8 euró/kg (690 Ft/kg) környékére emelkedett. A ZON árverési csarnokban a spanyol import paradicsomot ezen a héten 1,75-2,27 euró/kg (670-870 Ft/kg), a The Greenery-ben pedig 1,83-2,33 euró/kg (700-895 Ft/kg) közötti áron értékesítették. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?