Váratlan lépésre készülnek a spanyolok: ezt tervezik június 30-a után

Váratlan lépésre készülnek a spanyolok: ezt tervezik június 30-a után

agrarszektor.hu
A spanyol kormány meghosszabbítaná a zöldségekre és gyümölcsökre vonatkozó, az átmeneti időszakra bevezetett 0%-os ÁFA-kulcsot. Az országban az élelmiszerárak emelkedése mellett az olívaolaj árának brutális megugrása okoz egyre nagyobb aggodalmat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A spanyol kormány azt tervezi, hogy meghosszabbítja az alapvető élelmiszerekre átmenetileg bevezetett ÁFA-mentességet - jelentette be Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök. Spanyolországban jelenleg számos alapvető élelmiszer, köztük a kenyér, a sajt, a gyümölcs és a zöldség 0%-os ÁFA terhet visel, amit a spanyol kormány (a lengyelhez hasonlóan) 2023. januárjában vezetett be annak érdekében, hogy az infláció negatív hatásait mérsékeljék. Ez a 0%-os kulcs 2024. június 30-ig van érvényben, ennek meghosszabbítását ígérte most meg Sanchez - olvasható a FruitVeB oldalán.

Idén áprilisban az élelmiszerárak 4,7%-kal emelkedtek Spanyolországban, négy tizeddel többel, mint az előző hónapban, és kiemelkedő a gyümölcslevek és zöldségek (17,3%), valamint a gyümölcsök (17,2%) áremelkedése. Ezzel megtört az élelmiszerárak csökkenő tendenciája, amelyek az évet 7,4%-os csökkenéssel kezdték. Februárban és márciusban volt két jelentős csökkenés, de most ismét emelkedtek az árak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?