Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.28. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.28. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában napos időre van kilátás, északon, északkeleten lehetnek felhősebb tájak, illetve délelőtt helyenként lassabban oszlanak fel az éjszaka képződött ködfoltok - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.12.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.12.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.12.28.) napon.

2023.12.28. csütörtök: Általában napos időre van kilátás, északon, északkeleten lehetnek felhősebb tájak, illetve délelőtt helyenként lassabban oszlanak fel az éjszaka képződött ködfoltok. Estétől egyre nagyobb területen képződik újra köd. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.12.29 péntek: Éjjel sokfelé képződhet pára, köd, rétegfelhőzet, amely helyenként napközben is megmaradhat. Másutt változó felhőzetre számíthatunk. Néhol előfordulhat szitálás. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 0 és +6, a szélvédett tájakon -3, -1, a maximum általában 8 és 14 fok között várható, de a borult, ködös tájakon hidegebb lesz.

Friss híreink:

Sok hűtőben van ilyen élelmiszer: a legtöbben nem tudják, betegséget okoz

Hazánkban egy emberre, egy év alatt több, mint 60 kilogramm élelmiszer hulladék jut. Az év végi ünnepek idején a sok sütés-főzés kapcsán érdemes fokozottabban odafigyelni arra, hogyan tároljuk az élelmiszereket. A romlott étel egészségügyi kockázatot is jelent, de gazdasági szempontból is hasznosabb, ha később még fogyasztható lesz a maradék, ahelyett, hogy hagyjuk megromlani, és ezért a kukában végzi.

Nem jött be a magyar gazdák számítása: ők lehetnek az év nagy vesztesei

A 2022-es, történelmi aszállyal, rekordalacsony terméshozamokkal, rendkívül magas inputárakkal, valamint egy, a szomszédban kitörő háborúval súlyosbított év után a magyar gazdák joggal reménykedhettek egy nyugodtabb, de legalábbis eredményesebb évben. December végén azonban kimondhatjuk, hogy a szántóföldi növénytermesztőknek idén se volt szerencséje. Bár az időjárási szélsőségek idén elmaradtak, az inputanyagok áraiban pedig csökkenés volt megfigyelhető, a növényvédőszerek azonban jócskán megdrágultak az előző évhez képest. A termelők nagy reményeket fűztek az idei terméshez, az azonban sem a mennyiségé, sem pedig az árak tekintetében nem felelt meg a várakozásoknak. A gazdák helyzetét tovább bonyolította a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború, az ukrán gabonaexport körüli problémák és a raktárakba beragadó tavalyi készletek. Az Agrárszektor összefoglalta, melyek voltak azok az események az idei év során, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták a növénytermesztési ágazatra.

Kész, ennyi volt? Búcsúzhatunk az olcsó élelmiszerektől Magyarországon?

2023-ban is számtalan nagy interjút készített az Agrárszektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója, Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója, Váradi Zoltán, a Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft. ügyvezetője, Szappanos Péter, a Pápai Hús ügyvezetője, Éder Tamás, a Bonafarm Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója, Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója, Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója, vagy Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető helyettese. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kisüzemi magyar sörgyártók: a sörtörvény kvázi smafu, újabb kemény drágulások jönnek 2024-ben

Az idei év sem volt a legkönnyebb a kisüzemi sörfőzdéknek, hiába a nagy Heineken botrány, nem igazán érezni jelentős változást a sörtörvény bevezetése óta. Tovább nehzíti a helyzetet, hogy a gyenge forint, az infláció, az alapanyagok drágulása együttesen rendkívül nehéz helyzetben hozta a kis sörfőzdéket, így jövőre sem kerülhető el az áremelés, de mindenki igyekszik 8-10% körül mérsékelni a drágulást. 

Az igazi falusi kocsonya titka: ha így csinálod, nem csak olcsóbb, de remegősebb is lesz

Ha a háztáji disznóvágások ritkábbak, azért vidéken ma is sokan, ha fagyponthoz közelít a hőmérséklet, belevágnak a kocsonyafőzésbe. Házi kocsonya nélkül sok családban nem múlhat el a tél. Szombathelyen a piacnál nem könnyen juthatunk alapanyaghoz, feliratkozás van a bőrkére, a füstölt csülökre és a körmökre. Hol és mennyiért vásárolhatunk egyáltalán belevalókat, mi magunk hogyan álljunk neki a kocsonyafőzésnek? A jáki Rácz majorban érdeklődünk, ott segítettek eligazodni a témában, de elárulták az igazi kocsonya titkát is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?