Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.30. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.30. szombat

agrarszektor.hu
A nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de északkeleten lesznek olyan területek, ahol csak lassan oszlik fel a ködtakaró - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.12.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.12.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.12.30.) napon.

2023.12.30. szombat: A nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de északkeleten lesznek olyan területek, ahol csak lassan oszlik fel a ködtakaró. Délutánra viszont az ország legnagyobb részén gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban borult, ködös részeken ennél hűvösebb lesz. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.12.31 vasárnap: A köd és rétegfelhőzet kiterjedése gyorsan csökken, várhatóan az Északi-középhegység fölé húzódik vissza. Csak itt-ott fordulhat elő szitálás. Másutt általában gyengén felhős idő várható. Este, éjjel beborul az ég, és egyre több helyen elered az eső, záporeső. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de a tartósabban borult, párás országrészekben csak 2, 7 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Ez a gyümölcs óriási biznisz lehet itthon: aranyat ér, mégis alig termesztik

Rengeteg portrét készített az Agrárszektor 2023-ban is, olyan meghatározó gazdálkodókkal, termelőkkel és vállalkozókkal beszélgettünk többek között mint, Tomcsányi Páltól, a Sóskút Fruct Kft. ügyvezetője, Fekete Zsóka, mangalicatenyésztő, Matus Dóra, a Birs birtok tulajdonosa, Schaffhauser Sámuel, a Shrooly egyik alapítója, Balázsik Zsófia agrár-szaktanácsadó, Dick Van Mourick, az Almakúti Kft. ügyvezetője, vagy Holló Mátyás, juhtenyésztő. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legjelentősebb portréit az Agrárszektoron.

Egyre több ilyen élelmiszer van a boltokban: ezt jó, ha megszokják a magyarok

2022 után 2023 sem hozott el nyugalmat a magyar élelmiszeriparnak, így a magyar vásárlóknak sem. A horrorárak még mindig velünk vannak, az orosz-ukrán háború sem ért véget, a klímaváltozás pedig továbbra sem kíméli a termelőket. Idén elindult az árfigyelő rendszer is hazánkban, ami nagy újításnak számított a szektorban. Mindemellett fontos esemény volt az is, hogy megszűnt az árstop. Hogy milyen évet zárt az élelmiszeripar Magyarországon, mi várható jövőre és, hogy számíthatunk-e a közeljövőben árcsökkenésekre, az az alábbi éves összefoglalónkból kiderül.

Óriásit buknak a gazdák a vadkárok miatt - változtat a rendszeren a NAK

Mind a vadászatra jogosultnak, mind a gazdálkodónak a megfelelő együttműködés az érdeke, a cél, hogy a vadkár a lehető legkisebb mértékű legyen - mondta el az Agrárszektornak Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. A szakember a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián jelentette be, hogy a NAK megkezdte egy cég alapítását, amely majd megvásárolja a gazdálkodók jogos vadkárigényeit, illetve segíti őket azok érvényesítésében. Győrffy Balázs elárulta, milyen formában, milyen forrásokból tervezik létrehozni ezt a vállalkozást, de beszélt arról is, hogy reményeket fűznek annak működéséhez.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez lehet 2024 slágerországa? Így utazhatsz jövő nyáron hihetetlenül olcsón

A 203-as év igazi felpattanás volt a turizmus számára, igaz, sokan nyögték még a pandémia utóhatásait. Mi, magyarok is szívesen utaztunk nyáron külföldre, főként már jól ismert, jó ár-érték arányú helyekre, holott számos olyan pontja van még Európának, ahol nincs tömeg, olcsó és nem mellesleg gyönyörű. Utazási irodák ajánlatai és utazási szakértők előrejelzései közül szemezgettünk, hogy kiderüljön, melyik lesz 2024 slágerországa. 

Már egy apró figyelmetlenség is elég a szörnyű balesethez: csak így ajánlott tűzijátékozni

A szakemberek szerint a tűzijátékokkal kapcsolatos tűzmegelőzés már a vásárlásnál kezdődik. Milyen balesetek történnek legtöbbször? Mire figyeljünk vásárlás esetén? Hogyan tároljuk a megvásárolt termékeket? Ennek jártunk most utána Mukics Dániel tűzoltó alezredessel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjével.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?