Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.03. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.03. szerda

agrarszektor.hu
Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen eső is előfordulhat - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.01.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.01.03.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.01.03.) napon.

2024.01.03. szerda: Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen eső is előfordulhat. Késő délelőttől nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, az ekkor kialakuló gomolyfelhőkből pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, esetleg egy-egy helyen zivatar is. A délnyugati, déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű.
Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.01.04 csütörtök: Az összefüggőbb frontfelhőzet kelet felé elvonul, mögötte északnyugat felől érkező és gyakran összeálló felhőtömbök zavarják a napsütést. A front csapadékzónája délelőtt kelet felé elvonul, mögötte elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, az ország északkeleti felén erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a Dél-Dunántúlon lesz a legmelegebb.

Friss híreink:

Ömlik az import fűszerpaprika az EU-ba: ki nem találnád, honnan érkezik a java

A 2022-es évben az Európai Unió mintegy 397 ezer tonna fűszert importált az unión kívüli országokból. Ezek elsődleges forrása Kína volt, de Vietnám, Indonézia, India és Egyiptom is jelentős exportőrök voltak. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a 2012-es évhez képest több mint 50 százalékkal nőtt az EU-n kívüli országokból behozott fűszerek mennyisége, különös tekintettel a gyömbérre és a kurkumára.

Ezek a legfontosabb teendők januárban a kertben: itt a 11 pontos feladatlista

Bizony ilyenkor a téli, hidegebb hónapokban is akad tennivaló bőven a kertekben, de most van itt az ideje annak is, hogy megtervezzük, mit, hova és hogyan ültetünk idén. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ilyenkor érdemes átnézni és leellenőrizni a vetőmagkészletünket, illetve a szerszámaink, kerti eszközeink állapotát. Összegyűjtöttük, mely munkákat érdemes és ajánlott most a januári hónapban elvégezni a kertben, hogy azután tavaszig kicsit pihenhessünk, felkészülve az ültetések időszakára.

Itt van 2024: kemény év lesz, néhány pozitívummal

Alapvetően nehéz évet, a koncentráció felgyorsulását, a gyengébbek szorult helyzetét, a jobbak térnyerését várják az agrofood szektorban meghatározó vezetők 2024-től. A kemény jóslatok között azonban rendre felmerülnek pozitív várakozások is: ilyenek a stabilizálódás, a válság enyhülése és sokat várnak a szereplők a vidékfejlesztési források megjelenésétől is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezek lehetnek 2024 nagy befektetései: nagyot kaszálhatsz a nemzetközi helyzeten

A korábbi évek szokásainak megfelelően 2024 elején is a befektetési piac szakértőit kérdeztük arról, mit gondolnak, mibe érdemes pénzt fektetni a jelenlegi gazdasági helyzetben? Hiszen lehetnek akármilyen nehezek is a körülmények, az igazán ügyes emberek szinte mindig megtalálják azokat az eszközöket, melyek segítségével fialtatni tudják a pénzüket.

Már most érdemes előre foglalni? Így emelkedhetnek a szálláshely árak 2024-ben

Jó pár wellness hotel jelentett teltházat az ünnepekre, és a városi szállodákban az adventi hétvégék is keresettek voltak. Emellett egyre többen töltik a karácsonyt és a szilvesztert a természet lágy ölén, valamilyen faházban vagy lombházban, elvonulva. Nem csoda tehát, hogy bepörgött az év végi turizmus az országban. Hogy látják az év végi adatokat a szakemberek és a turisztikai cégek? Kell-e áremelésre számítanunk idén a szálláshelyeket illetően? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?