Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.07. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.07. vasárnap

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult lesz az ég, keleten lehet időszakosan szakadozás, vékonyodás a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.01.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.01.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.01.07.) napon.

2024.01.07. vasárnap: Túlnyomóan borult lesz az ég, keleten lehet időszakosan szakadozás, vékonyodás a felhőzetben. Az esőt először a Dunántúlon, késő este északkeleten is egyre nagyobb területen vegyes csapadék, majd hó váltja fel. Ennek során átmeneti jelleggel ónos eső is kialakulhat. Az esti, késő esti órákra a csapadék egyre inkább szűnik, de ezzel együtt már a havazás lesz a meghatározó csapadékforma. Az északi, északkeleti szél a középső országrészt leszámítva többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén valamint északkeleten viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között alakul. A hideg levegő érkezésével a Nyugat-Dunántúlon reggeltől, másutt a déli óráktól csökken a hőmérséklet.
Késő este -3, +5 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egy képződő, majd átvonuló mediterrán ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.01.08 hétfő: Borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Főleg délen, illetve a középső országrészben fordulhat elő kisebb havazás, hózápor. Reggelig a délkeleti határ közelében nem kizárt vegyes halmazállapotú csapadék - havas eső, ónos eső. Az északnyugati, északi szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. Hajnalban általában -8, 0 fokot mérhetnek. Kora délután -6, +2 fok között alakul a hőmérséklet, az ország nagy részén tehát napközben is fagyhat.

Friss híreink:

A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek tarolhatják le a földeket

Precíziós permetezőgépet fejlesztett ki a Bayer Crop Science. A német vállalat a gép prototípusát a 2023-as hannoveri Agritechnica szakkiállításon mutatta be. A MagicSprayer 6000 névre keresztelt munkagép a tervek szerint 6 méteres munkaszélességgel fog rendelkezni, amely 3 egységből fog állni.

Letarolhatja a fagy az országot: így garantáltan megóvhatod a növényeidet ellene

Bár javában tapossuk a telet, ez inkább csak a naptárban látszik meg, mintsem az időjáráson. Az idei tél is szokatlanul enyhe volt, olyannyira, hogy még a melegrekord is megdőlt Magyarországon. Ennek ellenére nem árt elővigyázatosnak és felkészültnek lennünk, hiszen egyik napról a másikra is lecsaphat a hideg vagy a fagy az országra. Ebben az esetben nem árt, ha tudjuk, mit kezdhetünk növényeinkkel, mivel a fagy könnyen végezhet velük. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, mit tehetünk, hogy a növényink garantáltan átvészeljék a telet.

Hihetetlen, de igaz: ennyiért melóznak a munkások 2024-ben a magyar földeken

Az elmúlt években kapott hideget, meleget a magyar gazdaság, elég, ha csak az itthon tapasztalható inflációra gondolunk. Éppen ezért elkerülhetetlen volt az, hogy emelkedjenek a bérek - ez a folyamat valóban meg is indult. Olyannyira, hogy decembertől 15 százalékkal emelkedett a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum. Kérdés, hogy vajon mindez hogyan hat majd az agráriumi bérekre? A mezőgazdasági munkák nem feltétlenül tartoztak sosem a jó fizető állások közé, ám ez a „trend” is változni kezdett. Nézzük, milyen mértékben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hihetetlen kedvezmények az Aldi, Lidl, Auchan, Spar akciós újságjában: 279 forint a tojás, 90 a sör, 119 a krumpli kilója

Bár hét év alatt az átlagos fizetések gyakorlatilag megduplázódtak, azért az infláció is jócskán megugrott, ez idő alatt várhatóan 50 százalék is meglehet. Ehhez képest az élelmiszerek ára még durvábban emelkedett, hogyha összevetünk egy mostani akciós újságot, egy 2017-es darabbal, akkor sok 50-80, de azért jelentős számú 100 vagy még ennél is magasabb százalékú drágulásokkal is találkozhatunk. A Pénzcentrum most azt nézte meg, milyen árak szerepeltek 2017 első hetében a legnagyobb boltok akciós kiadványaiban, és milyenek most. Döbbenetes belegondolni, hogy nem is olyan régen, 90 forintért lehetett sört venni, 10 darab tojás 300 forintba se került, de a tej is csak 159-be, sőt egy kiló krumplit 119 forintrét, míg egy kiló trappista sajtot még 1500 forintos kilós ár alatt is be lehetett szerezni.

Unod a csirkemellet? Itt egy nevetségesen olcsó alapanyag, amiből isteni fogások készíthetőek

Ki merészeli lenézi a csirkeszárnyakat?! Jó, jó, kocsonyaszezon van, de ha eleged van a disznóságokból, és spórolással indítanánk az új évet, ennél olcsóbb, húsból készült fogásokat keresve se találhatnál: hozunk is 3 remek csirkeszárnyas receptet!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?