Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.23. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.23. kedd

agrarszektor.hu
Nyugat felől felszakad a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős időre - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.01.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.01.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.01.23.) napon.

2024.01.23. kedd: Nyugat felől felszakad a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős időre. Ezzel együtt a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé tevődik, de mögötte lehet még záporos jellegű csapadék (továbbra is vegyes halmazállapotú csapadékkal). Az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket.
Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünket elérő okklúziós front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.01.24 szerda: Északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró - napközben már nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként párás, ködös időre számíthatunk. A felhőzet felszakadozása késő délután kezdődhet meg észak felől. Többfelé várható eső, zápor, északkeleten, keleten helyenként havas eső, havazás is. Helyenként élénk, erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet, amely a késő délutáni, esti órákban nyugatira, majd északnyugatira fordul. Kora délutánra 5 és 12, keleten, északkeleten 1 és 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Vallottak a borászok: lerántották a leplet a magyar borokról

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai szőlőtermelők és borászatok, a változékony, gyakran szélsőségessé váló időjárás mellett évek óta számos nehézség sújtja az ágazatot, mint például az alacsony átvételi árak, az előállítási költségek növekedése és a csökkenő fogyasztás. 2023-ban mindezen problémák ellenére is optimisták maradtak a termelők, és - ha nem is a mennyiségeket illetően, de legalább a minőség kapcsán - elégedettségüket fejezték ki az évjárat boraival kapcsolatban. A költségeket illetően azonban inkább óvatosan fogalmaztak a borászok, hiszen az EPR és a DRS rendszer is komoly terheket ró a hazai borászatokra.

Aggasztó hírek jöttek: nem lesz sétagalopp 2024 a magyar élelmiszeriparban

A szakemberek szerint a 2023-as év rendkívüli visszaeséseket hozott a hazai élelmiszeriparban, kevesen voltak, akik nyereséget tudtak termelni. Emiatt ők lesznek azok, akik előnnyel indulhatnak a fejlesztéseket és beruházásokat illetően, ami összességében gyorsítani fogja a konszolidációt az ágazatban. Mindezek ellenére az ágazat szereplői bíznak benne, hogy idén nem lesznek az előállítási költségeket növelő meglepetések. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek ugyanis úgy látják, hogy ha 2024-ben nem történik semmi váratlan esemény, akkor idén megtorpanhat a fogyasztás visszaesése az élelmiszeriparban, sőt, a stailizálódás után növekedésnek is indulhat a lakosság fogyasztása.

Itt az újabb áremelés: durván megdrágulhat sok magyar kedvenc csemegéje

Honnan származik a kakaó, ami a magyarok kedvenc csokoládéiba kerül? A Nigériában nemrég felfedezett illegális ültetvények újra felhívták rá a figyelmet, hogy Afrikában komoly károkat okoz a kakaótermesztés miatti erdőirtás. Az EU tavaly fellépett ez ellen, de egyértelmű megoldások egyelőre nincsenek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Büfészakokról vallott a BGE dékánja: nem összemérhetők a diplomák, így is sok pénzt lehet keresni

A gazdaság és menedzsment képzés évek óta a top megjelölt szakok között helyezkedik el a felvételi statisztikákban, 2023-ban egyenesen a legkeresettebb volt, közel 14 500 ember döntött úgy, hogy első helyen jelöli. Dr. Király Gáborral, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar dékánjával többek között arról beszélgettünk, mi állhat ennek a nagy népszerűségnek a hátterében. Továbbá beszéltünk arról is, miért lehet, hogy egyes képzések büfészaknak számítanak, kitértünk a felsőoktatás helyztére is, valamint arra, mennyire fontos napjainkban a diploma. 

Tömegeket keresnek erre a munkára itthon: 550 ezres fizetés, végzettség sem kell

Az elszálló energiaárak, és a növekvő infláció sok más szektorhoz hasonlóan a költöztető cégeket is elérte.Tekintettel az üzemanyagárak drasztikus megemelkedésére átlagosan 15-20 százalékkal nőhetnek az egyes költöztető cégek idei árai. Erről a Moving Service Kft. vezetője beszélt a HelloVidéknek. Kara Attila szerint tovább növelheti a költözők költségeit a csomagolóanyagok, dobozok beszerzése is, amelyek jelentősen megdrágultak az utóbbi időben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?