Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.24. szerda

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.01.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.01.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.01.24.) napon.

2024.01.24. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű. Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. Délután szakadozottá válik a felhőtakaró, ekkor szórványos jelleggel fordulhatnak elő záporok. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél.

A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő térségében várható.
Késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, így sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.01.25 csütörtök: A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, néhol futó zápor előfordulhat. Sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb széllökések a Győr-Budapest-Szeged szélcsatorna széles sávjában várhatók. Kora délután általában 8, 13 fokot mérhetnek, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Sorra fertőződnek meg a telepek Magyarországon a járvány miatt

Már több mint 1,5 millió állatot öltek le Magyarországon azóta, hogy 2023 novemberében ismét megjelent a magas patogenitású madárinfluenza vírusa hazánkban, a betegség jelenlétét mostanra csaknem 75 baromfitartó telepen igazolták - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Agrárszektort. Kiemelték, a telepek nagy része nem egymástól, hanem a vadmadaraktól fertőződött meg. Megtudtuk többek között azt is, hogy habár több országban is elkezdtek kidolgozni vakcinát a madárinfluenza ellen, Magyarországon még nem engedélyezett ezek használata, aminek szakmai és kereskedelmi okai egyaránt vannak.

Vallottak a borászok: lerántották a leplet a magyar borokról

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai szőlőtermelők és borászatok, a változékony, gyakran szélsőségessé váló időjárás mellett évek óta számos nehézség sújtja az ágazatot, mint például az alacsony átvételi árak, az előállítási költségek növekedése és a csökkenő fogyasztás. 2023-ban mindezen problémák ellenére is optimisták maradtak a termelők, és - ha nem is a mennyiségeket illetően, de legalább a minőség kapcsán - elégedettségüket fejezték ki az évjárat boraival kapcsolatban. A költségeket illetően azonban inkább óvatosan fogalmaztak a borászok, hiszen az EPR és a DRS rendszer is komoly terheket ró a hazai borászatokra.

Aggasztó hírek jöttek: nem lesz sétagalopp 2024 a magyar élelmiszeriparban

A szakemberek szerint a 2023-as év rendkívüli visszaeséseket hozott a hazai élelmiszeriparban, kevesen voltak, akik nyereséget tudtak termelni. Emiatt ők lesznek azok, akik előnnyel indulhatnak a fejlesztéseket és beruházásokat illetően, ami összességében gyorsítani fogja a konszolidációt az ágazatban. Mindezek ellenére az ágazat szereplői bíznak benne, hogy idén nem lesznek az előállítási költségeket növelő meglepetések. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek ugyanis úgy látják, hogy ha 2024-ben nem történik semmi váratlan esemény, akkor idén megtorpanhat a fogyasztás visszaesése az élelmiszeriparban, sőt, a stailizálódás után növekedésnek is indulhat a lakosság fogyasztása.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lassan összeáll a kép: tényleg betiltották a lakásárcsökkentést Magyarországon?

Sokan állítanak párhuzamot a mostani lakáspiaci helyzet és a 2008-as devizhitelválság okozta ingatlankrízis között, de a Pénzcentrumnak nyilatkozó szakértők szerint nem teljesen ugyanarról a jelenségről van szó. Cikkünkben annak is utánajártunk, vonható-e párhuzam a magyar és a kínai lakáspiaci helyzet között: Balásy Zsolt elemző ugyanis korábban azt állította: míg ott az állam, itthon az eladók tiltották be a lakásárcsökkentést. A most megszólaló szakemberek szerint valóban megfigyelhető, hogy lefelé sokkal ritkábban és lassabban korrigálnak az árak. Emellett az egyes ingatlantípusok értékesítési ideje is érdemben nőtt.

Ezt sok vidéki nem tudja a CSOK Pluszról: piszkosul jól járhat, aki most meglépi

A CSOK Plusz egy új, államilag támogatott hitelkonstrukció, amely 2024-től segíti a családok otthonteremtését. A hitel feltételei szigorúak, de a 40 év feletti feleségek is jogosultak lesznek rá. Hogyan látják ezt a bankok, és milyen hatást gyakorol országosan az ingatlanpiacra? Két bankot kérdeztünk meg erről.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?