Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.27. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.27. szombat

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen naposan indul a reggel, napközben azonban északkelet felől ismét felhősödés várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.01.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.01.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.01.27.) napon.

2024.01.27. szombat: A legtöbb helyen naposan indul a reggel, napközben azonban északkelet felől ismét felhősödés várható. Kisebb csapadék legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között várható. Késő estére 1 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Emellett a szervezet görcskészsége erősödik: ízületi fájdalmak, valamint reumatikus panaszok, felső légúti megbetegedések is gyakrabban léphetnek fel.

A következő napon várható időjárás

2024.01.28 vasárnap: Keleten is csökken a vastagabb felhőzet. Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, délután sodródhat fátyolfelhőzet fölénk. Csapadék napközben már nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd estére mérséklődik a légmozgás. Kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: ezeket a magokat soha ne vesd el, csak kárt okoznak

Egyre közelebb vagyunk a tavaszhoz ezért érdemes előszedni a korábbról megmaradt vetőmagokat és újabbakat beszerezni, például vetőmagbörzékről. A megmaradt vetőmagok évekig történő tárolása azonban nem mindig jó módszer, mert a csíraképességük ideje véges.

Itt a vége: változtatnia kell annak a termelőnek, aki túl akar élni

Romlott az agrárium hitelképessége, kevesebb hitelt és hitelállományt bír el, most sokkal óvatosabban tudják finanszírozni a bankok az ágazatot, mint korábban - hangzott el a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n a Portfolio Csoport agrárfinanszírozási kérdésekkel foglalkozó kerekasztal-beszélgetésében. A szakemberek többek között arról is beszéltek, hogy a következő időszakban az alkalmazkodókészség, a pályázatokkal kapcsolatos türelem és a proaktivitás lesznek a hívószakvak, hiszen megváltozott a világ, amihez a termelőknek is igazodniuk kell.

Itt az új méz, ami letarolhatja a boltokat? Nem is hinnéd, miből készül

Méhek nélkül is létezhet méz? Egy merész szerb vállalkozó Amerikában bejegyzett cége most olyan vegán mézpótlókkal akar az európai piacra betörni, ami a vállalkozó reményei szerint tíz év alatt kiszorítja a hagyományos mézet a piacrról.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Horror áron adják a luxuspaneleket Budapesten: súlyos hitelt kell felvenni egy-egy jó lakásra

A héten a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a csökkenő kamatkörnyezetnek hála újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai jelzáloghitel-piac az egyik pénzintézet már 6 százalék alatti kamattal is ajánl lakáshitelt az ügyfelek számára. Az alábbiakban ennek és a friss lakáspiaci adatoknak a tükrében fogjuk megvizsgálni, hogy jelenleg mekkora önerőre, mekkora hitelre, illetve az utóbbi törlesztéséhez mekkora havi jövedelemre van szükség abban az esetben, ha egy panellakást szeretnénk megvásárolni az ország különböző pontjain.

Kutyások, figyelem! Sokan nem tudják, pedig erre is járhat önkormányzati támogatás

Hazánkban kötelező a kutyák chipezése, azonban sok gazdi mégsem tartja be ezt az előírást, melynek hiánya komoly problémákat okoz az elkóborolt kutyák azonosításában. Állatmenhelyeket kerestünk fel, akiktől megtudtuk, hogy a chipezési arányok térségenként eltérhetnek. De vajon milyen javaslataik lennének a szabályok betartatásában és a felelős állattartás elősegítésére?    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57