Újabb fordulatot vesz az időjárás: ez vár a magyarokra jövő héten

Újabb fordulatot vesz az időjárás: ez vár a magyarokra jövő héten

MTI
Folytatódik az enyhe, tavaszias időjárás több-kevesebb napsütéssel és olykor viharossá fokozódó széllel a jövő héten. Számottevő csapadék nem várható, a hét második felére az éjszakák fagymentesé válnak és a nappali csúcshőmérséklet is jellemzően 11-18 Celsius-fok között alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn délnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre többfelé a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Reggel, délelőtt még előfordulhat helyenként kisebb eső, zápor - egyre inkább északkeleten -, később már sehol sem valószínű érdemi csapadék. Az ország délnyugati harmadát leszámítva sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati, nyugati szél, a légmozgás csupán késő délutántól, estétől kezd veszíteni erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 19 fok között várható. Kedden általában fátyolfelhős, napos, száraz idő várható. A nyugati, délnyugati szél elsősorban északkeleten sokfelé megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximum 12-17 fok között alakul.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szerdán reggel a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek, majd napközben változóan felhős időre kell számítani, a zöme fátyolfelhőzet lesz és általában több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél sok helyütt megerősödik. A hajnali mínusz 1, plusz 7 fokról 10 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökre virradóra a szélvédett vidékeken ködfoltok képződhetnek, majd napközben már változóan felhős idő várható, de északon, északkeleten lehetnek erősebben felhős tájak is, ott néhol előfordulhat kisebb eső. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában mínusz 1 és plusz 6, kora délután 8-17 fok valószínű, északkeleten lehet a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

Pénteken változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél megerősödik, főleg a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 1-8, kora délután 11-18 fok között alakul. Szombaton változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet erős, főként az északnyugati országrészben viharos lökések kísérik. A hajnali 3-11 fokról 12-18 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megerősödik a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 3-11, a csúcsérték 11-18 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?