Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.26. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.26. hétfő

agrarszektor.hu
Fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.02.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.02.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.02.26.) napon.

2024.02.26. hétfő: Fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő. Kisebb eső, zápor néhol előfordulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de a Viharsarokban pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este döntően 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.02.27 kedd: A Dunántúlon reggelre megnövekszik a felhőzet, így ott általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a Dunától keletre többnyire napos idő várható fátyolfelhőkkel. A nap második felében aztán arrafelé is elkezd délnyugat felől megnövekedni a felhőzet, északkeleten viszont késő estig derült vagy kissé felhős maradhat az ég. Reggelre néhol pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Csapadék általában nem valószínű, de a Dunántúlon egy-egy zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek. Délután általában 15 és 21 fok közötti értékek valószínűek, de nyugaton ennél pár fokkal alacsonyabbat is mérhetnek.

Friss híreink:

Durva pocokinvázió, komoly belvízkár miatt aggódnak a termelők

Komoly problémákat okoz a szántóföldi növénytermesztésben az elmúlt hetek téliesnek távolról sem nevezhető időjárása. A jelentős csapadékmennyiség, a fagymentes éjszakák és az enyhe, már-már tavaszt idéző nappalok hatására a belvizes, káros mértékben átnedvesedett területeken aggasztó állapotban vannak az őszi vetések. Ha ez még nem lenne elég, akkor a pockok miatt is fájhat a gazdák feje: februárban már sikeresen szaporodtak a rágcsálók, az általuk okozott potenciális kár pedig jelentős terméskiesést okozhat a következő hónapokban. A termelők éppen ezért hatékony védekezési módszerek engedélyezését kérik a szaktárcától.

Végzetes hiba a kertben: ezt rontják el a legtöbben lemosó permetezéskor

A gyümölcsfák és bokrok tél végi lemosó permetezését azoknak is célszerű elvégezni, akik egyébként nem használnak növényvédőszereket az év során. Ezek a kén és réz tartalmú szerek nem szívódnak fel a növénybe, csak kontakt hatnak a kártevők és kórokozók ellen, melyeket számát, ha ilyenkor lecsökkentjük, akkor egész évben kevesebb növényvédelmi problémával fogunk szembesülni.

Felejtsd el a drága boltit: fillérekért juthatsz hozzá ezekhez az élelmiszerekhez

A világ különböző részein rengeteg féle fűszert használnak, közülük a ritkábbak általában rendkívül drágák. Ezek az egyedi ízeket és aromákat kínáló termékek különleges ételek és italok készítéséhez használhatók. Attól azonban, hogy valami ritka, vagy különleges, nem biztos, hogy nem termelhető meg hazánkban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óriási tragédia a családoknál: ezért mondanak le magyar anyák a saját gyermekükről - ez lesz velük

2022-ben 5 gyermeket helyeztek el csecsemőmentő inkubátorban, de ez az érték évről-évre meglehetősen ingadozó, 2014-ben ez a szám 11 volt. Magyarországon 34 intézmény rendelkezik olyan részleggel, ahová le lehet adni a nemkívánatos csecsemőt. Ebből a legtöbb Budapesten található, 2012 és 2022 között ezekre a helyekre adták le a legtöbb újszülöttet. Annak, hogy valaki nem tartja meg a gyermekét számos oka lehet, ám a legtöbb rendre a nehéz szociális helyzetre és megfélemlítésre vezethető vissza. 

Itt a mesterterv: ezzel az ötlettel ráznák fel az ellustult gyerekeket vidéken

A sport fontos szerepet játszik a gyerekek fizikai és mentális fejlődésében, egészségében. De vajon mennyire támogatják ebben a szülők a gyerekeket? Milyen kezdeményezések vannak a vidéki egyesületeken belül a szülők sportolásra való tudatosságának növelésére? Szükség van-e erre egyáltalán? Három sportegyesület vezetőjét kérdeztünk meg arról, hogyan népszerűsítik a sportot a gyerekek és a szülők körében, milyen sportok népszerűek náluk, kitérve rá, hogyan segítik a sportolók továbbtanulását és karrierjét, valamint milyen együttműködéseket alakítottak ki más egyesületekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?