Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.05. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.05. kedd

agrarszektor.hu
A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.03.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.03.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.03.05.) napon.

2024.03.05. kedd: A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb.
Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg jellegű fronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.03.06 szerda: A pára- és ködfoltok megszűnnek, változóan felhős idő várható, jellemzően többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél főleg az Alpokalján és a keleti harmadban megélénkül, helyenként megerősödik. Kora délután 12, 17 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Friss híreink:

Kicentizve működnek a zöldségtermesztők, a kicsiknek nehéz évük lesz

Ha nem lesz változás, akkor azok a kisebb termelők, akik nem tudnak öntözni és csak konvencionális növényekkel foglalkoznak, nagy veszteségekre számíthatnak idén - mondta el az Agrárszektornak Szőke-Kis Zoltán, a Szőke és Szujó Kft. ügyvezetője. A Békés vármegyei vállalkozás tavaly elnyerte az Év kertészete díjat az Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember szerint a szántóföldi zöldség- és növénytermesztés a kisebb kihívásokkal meg tud birkózni, ám az uniós és hazai piacokat elárasztó ukrán termények okozta problémát csak uniós beavatkozással lehet megoldani. Szőke-Kis Zoltán szerint valódi piacvédelemre lenne szükség, vagy pedig el kellene engedni a zöld átállás koncepcióját.

Kapkodnak ezért az élelmiszerért a magyarok: miért nincs belőle elég itthon?

Magyarországon több mint 100 éves hagyománya van a gombatermesztésnek, és bár a második világháborúig az egyik legjelentősebb európai gombatermesztő ország volt hazánk, ezt a szerepét később elvesztette. Budafokon és Nagytétényben ugyanakkor már a 19. század végén termesztettek csiperkét, ami azóta is az egyik legnépszerűbb gombafaj a vásárlók körében. Ezt követi a laskagomba, illetve az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a barna kalapú csiperkegomba és a shiitake gomba is. Noha a hazai fogyasztást fedezné az itthon megtermelt mennyiség, az exportra kerülő tételek miatt szükség van a behozatalra is. Pedig mostanra minden adott hozzá, hogy minél többen vágjanak bele, a szaktudás megszerezhető, a támogatások elérhetőek, a kereslet és a jövedelem pedig elegendő a tisztes megélhetéshez - árulta el az Agrárszektornak Mutsy Árpád, a Magyar Gombatermesztők Egyesületének (MaGoTe) elnöke és a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.

Kiderült az igazság a kullancsokról: nem úgy van, ahogy rengetegen hiszik

A tavasz beköszöntével egyre többen kívánkoznak ki a természetbe, aminél jobb időtöltés talán nem is létezik. Mivel az elmúlt években elmaradtak az igazán száraz, hideg telek így a kullancsok is nagyobb eséllyel teleltek át. A hidegeket általában az emlősök állatokon begubózva, vagy azok vackában, illetve a növények gyökereinek közelében a földben vészelik át. A legtöbb emberben azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan lehetne a leghatékonyabban elkerülni az egyik legtöbb félelmet generáló, ruhánkra tapadó élősködőket, amelyből a Kárpát-medencében több, mint két tucat faj is él. A leggyakoribb, amellyel találkozhatunk a közönséges kullancs, a Lyme-kór terjesztője.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A pedofilbotrány csak a jéghegy csúcsa: ilyen sors vár 2024-ben az árvaházakból kikerülő fiatal felnőttekre

A gyermekotthonokból kikerülő fiatal felnőttek teljesen más esélyekkel indulnak, mint családban élő kortársaik. Minden ötödik fiatal saját tulajdonú vagy bérelt lakásba költözött, míg egynegyedük visszatért biológiai családjához, de olyan is akad, aki hajléktalanszállóra kerül kilépve a lakásotthonok rendszeréből. A munkaerőpiaci esélyeiket pedig nem könnyíti, hogy a 1825 éves korosztályban csak minden 30. fiatal rendelkezik diplomával.

Elképesztő tömegeket vonzanak ezek a túraútvonalak: itt a hazai bakancs-toplista!

Tavaly volt 110 éve annak, hogy 1913. november 30-án először tömörültek szövetségbe a turistasággal foglalkozó hazai egyesületek. Az első országos civil szervezetet Magyar Turista Szövetségnek hívták. Napjainkban ez az országos összefogó erő a Magyar Természetjáró Szövetség. A 110 évvel ezelőtti események megünneplését tavaly egy egész éven átívelő eseménysorozat övezte. Az évforduló apropóján Farkas Péterrel, a Magyar Természetjáró Szövetség kommunikációs és informatikai igazgatójával beszélgettünk.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?