Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.06. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.06. szerda

agrarszektor.hu
A pára- és ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.03.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.03.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.03.06.) napon.

2024.03.06. szerda: A pára- és ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők. Helyenként előfordulhat záporeső, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, amelyhez helyenként erős lökések társulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg jellegű fronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.03.07 csütörtök: Közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Záporok előfordulhatnak. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délután 7, 12 fok valószínű.

Friss híreink:

Egyetlen fagyos éjszaka is elviheti a magyar gyümölcs nagy részét

Gyakorlatilag az ország összes gyümölcsfaültetvényén azért imádkozhatnak mostantól egészen május közepéig, hogy ne érkezzen komolyabb hidegbetörés és fagy. Az enyhe, tavaszias februárban elindult rügyfakadás után mára a virágzás is megindult, amely komoly kockázatnak teszi ki a gyümölcsfákat. Mínusz 1-2 fokos enyhe fagy még kezelhető, de ha következő két hónapban durvább hideg alakul ki, az néhány óra alatt elviheti a termést és az évjárattal kapcsolatos reményeket is.

Kicentizve működnek a zöldségtermesztők, a kicsiknek nehéz évük lesz

Ha nem lesz változás, akkor azok a kisebb termelők, akik nem tudnak öntözni és csak konvencionális növényekkel foglalkoznak, nagy veszteségekre számíthatnak idén - mondta el az Agrárszektornak Szőke-Kis Zoltán, a Szőke és Szujó Kft. ügyvezetője. A Békés vármegyei vállalkozás tavaly elnyerte az Év kertészete díjat az Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember szerint a szántóföldi zöldség- és növénytermesztés a kisebb kihívásokkal meg tud birkózni, ám az uniós és hazai piacokat elárasztó ukrán termények okozta problémát csak uniós beavatkozással lehet megoldani. Szőke-Kis Zoltán szerint valódi piacvédelemre lenne szükség, vagy pedig el kellene engedni a zöld átállás koncepcióját.

Kapkodnak ezért az élelmiszerért a magyarok: miért nincs belőle elég itthon?

Magyarországon több mint 100 éves hagyománya van a gombatermesztésnek, és bár a második világháborúig az egyik legjelentősebb európai gombatermesztő ország volt hazánk, ezt a szerepét később elvesztette. Budafokon és Nagytétényben ugyanakkor már a 19. század végén termesztettek csiperkét, ami azóta is az egyik legnépszerűbb gombafaj a vásárlók körében. Ezt követi a laskagomba, illetve az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a barna kalapú csiperkegomba és a shiitake gomba is. Noha a hazai fogyasztást fedezné az itthon megtermelt mennyiség, az exportra kerülő tételek miatt szükség van a behozatalra is. Pedig mostanra minden adott hozzá, hogy minél többen vágjanak bele, a szaktudás megszerezhető, a támogatások elérhetőek, a kereslet és a jövedelem pedig elegendő a tisztes megélhetéshez - árulta el az Agrárszektornak Mutsy Árpád, a Magyar Gombatermesztők Egyesületének (MaGoTe) elnöke és a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezt minden magyar rolleresnek, bicajosnak tudnia kell 2024-ben: csúnyán ráfizetnek, ha így utaznak

Egy tavalyi adat szerint a magyar lakosság 40 százaléka legalább heti gyakorisággal biciklizik, miközben az utóbbi néhány évben a rollerek is elözönlötték az utcákat. Mindkét közlekedési eszköz minimum több tízezer, de gyakran több százezer forintba kerül, így ezek tulajdonosaiban jogosan merülhet fel az igény, hogy biztosítással is védjék ezeket. Ráadásul az eszközök egyre gyakoribb használatával az ezekkel kapcsolatos balesetek esélye is megnőtt, így alighanem az ezekkel kapcsolatos biztosításokra is van igény. Éppen emiatt arról kérdeztünk hazai biztosítókat, hogy rendelkeznek-e a fenti igényeket kielégítő biztosítási termékekkel, illetve azok milyen paraméterekkel rendelkeznek? Az általunk megkérdezett szolgáltatóktól azt a választ kaptuk, hogy legalább valamilyen vagyonbiztosítás, elsősorban lakásbiztosítás keretein belül ezeket az eszközöket is biztosítani tudják az ügyfelek.

Nagyvárosok, ahol havi 35 ezerért is bérelhetünk lakást: csúnya lakhatási válság érik vidéken

Mára ott tartunk, hogy minden ötödik ember, vagyis nagyjából 2 millió magyar él lakhatási szegénységben, amelynek egyelőre nem látszik a vége. Nem csak egy lakásvásárlás, de egy albérlet megszerzése esetén is jelentős összeget kell kivenni a saját zsebünkből, és ez sok embernek ad megoldhatatlan feladatot. Ebben a helyzetben mennyire jelenthetnek kapaszkodót az önkormányzati bérlakások? Mi a helyzet a vidéki nagyvárosokban, milyen állapotban vannak ezek a bérlemények? Hogyan és kik pályázhatnak rájuk? Hány évet kell várni egy ilyen, a piaci ár töredékéért bérelhető lakásra? - Vidéki körképünk következik, amelyben hozzuk a friss bérleti díjakat is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?