Súlyos döntést hozott az Európai Bizottság: jönnek az újabb szankciók?

Súlyos döntést hozott az Európai Bizottság: jönnek az újabb szankciók?

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság javaslatot készített az orosz és fehérorosz gabonafélékre, olajos magvakra és az azokból származó termékekre kivetett vámok emelésére, és az intézkedéseket pénteken fogja bejelenteni - közölte Ursula von der Leyen, a Bizottság vezetője csütörtökön.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Újabb uniós szankció készül Oroszország és Fehéroroszország ellen. Az Európai Bizottság ugyanis javaslatot tett az ezekből az országokból származó egyes mezőgazdasági termékekre kivetett vámok emelésére - Írta meg a Reuters. Ahogy Ursula von der Leyen fogalmazott:

Előkészítettünk egy javaslatot az orosz és fehérorosz gabonafélék, olajos magvak és az azokból származó termékek behozatalára kivetett vámok emelésére, és több jó okunk is van arra, hogy ezt a javaslatot megtegyük.

Az Európai Bizottság vezetője szerint ez a lépés megakadályozhatni, hogy az orosz gabona destabilizálja az EU piacát ezeknek a termékeknek a tekintetében, ahogy azt is megakadályozza, hogy Oroszország felhasználja az e termékek Európai Unióba irányuló exportjából származó bevételeket. A megemelt vámok emellett azt is biztosítják, hogy a lopott ukrán gabona illegális orosz exportja ne kerüljön az EU piacára - tette hozzá Ursula von der Leyen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06