Súlyos döntést hozott az Európai Bizottság: jönnek az újabb szankciók?

Súlyos döntést hozott az Európai Bizottság: jönnek az újabb szankciók?

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság javaslatot készített az orosz és fehérorosz gabonafélékre, olajos magvakra és az azokból származó termékekre kivetett vámok emelésére, és az intézkedéseket pénteken fogja bejelenteni - közölte Ursula von der Leyen, a Bizottság vezetője csütörtökön.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újabb uniós szankció készül Oroszország és Fehéroroszország ellen. Az Európai Bizottság ugyanis javaslatot tett az ezekből az országokból származó egyes mezőgazdasági termékekre kivetett vámok emelésére - Írta meg a Reuters. Ahogy Ursula von der Leyen fogalmazott:

Előkészítettünk egy javaslatot az orosz és fehérorosz gabonafélék, olajos magvak és az azokból származó termékek behozatalára kivetett vámok emelésére, és több jó okunk is van arra, hogy ezt a javaslatot megtegyük.

Az Európai Bizottság vezetője szerint ez a lépés megakadályozhatni, hogy az orosz gabona destabilizálja az EU piacát ezeknek a termékeknek a tekintetében, ahogy azt is megakadályozza, hogy Oroszország felhasználja az e termékek Európai Unióba irányuló exportjából származó bevételeket. A megemelt vámok emellett azt is biztosítják, hogy a lopott ukrán gabona illegális orosz exportja ne kerüljön az EU piacára - tette hozzá Ursula von der Leyen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?