Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.11. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.11. csütörtök

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.04.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.04.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.04.11.) napon.

2024.04.11. csütörtök: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északias szelet élénk, kevés helyen erős széllökések kísérik.

Délutánra 19 és 26 fok közé melegszik fel a levegő. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre. Ha mégis jelentkeznek egészségügyi tünetek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni.

A következő napon várható időjárás

2024.04.12 péntek: Napos, száraz idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Többfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. A csúcsérték 21 és 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Nehéz helyzetben a magyar gazdák: mi lesz így a tavaszi vetéssel?

Javában zajlik a munka a hazai földeken, egyes kultúrák vetése jóformán már be is fejeződött, másoké pedig a vége felé tart, bár vannak olyan térségek, ahol még nem kezdtek neki a műveleteknek a termelők. És bár az őszi és a téli hónapokban rengeteg csapadék esett, az utóbbi idő aszályos időjárásának már kezdenek látszani a következményei: a talaj felső rétegei szinte teljesen szárazak. Ez pedig később komoly problémát okozhat az állományokban, árulták el az Agrárszektornak a megkérdezett gazdák, akik beszéltek arról is, hogy idén milyen módokon próbálják meg csökkenteni a költségeiket.

Csodára várva: emelheti bármi a gabonaárakat?

Ellentmondásos folyamatok módosíthatják a jelenleg kifejezetten nyomott árakat, ám megoszlanak a vélemények abban a tekintetben, hogy emelkedhetnek a mostani szintek. Egyelőre kevés jel mutat a gabonaárak emelkedésének irányába, a nagy készletek, a visszafogott kereslet miatt nem érdemes érdemi drágulást várni. A formálódó aszály miatt így előfordulhat az is, hogy idén a legkedvezőtlenebb párosítás: az alacsony árak – visszafogott terméseredmények helyzete áll elő. Eközben Oroszország az olajárakra komoly befolyást gyakoroló OPEC mintájára új gabonatőzsdét alakítana ki a BRICS-országok részvételével, hogy erősebb kontrollt érvényesítsen a globális árak tekintetében. Ez – ha még nem is az idei évben – emelhetné a gabonaárakat, ám megvalósítása korántsem olyan egyszerű.

Rengeteg ilyen zöldség jön be Magyarországra: tele vannak vele a boltok

Az édesburgonya igen nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, az igények viszont jelentősen nagyobbak, mint amit a hazai termelők ki tudnak szolgálni. Éppen ezért rengeteg import batáta van a boltokban, melynek jelentős része Egyiptomból származik. Mivel „trendi” lett édesburgonyát enni, sokan gondolták úgy, hogy belevágnak a termesztésébe, ami, mint kiderült, nem olyan egyszerű, és hamar alább hagyott a kezdeti lendület. Az Agrárszektor most egy termelő segítségével járt utána annak, hogy mik a legfőbb problémák az ágazatban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egyre távolabb a magyar felzárkózás, bajban a munkaerőpiac: esélytelen a rendes béremelés idén?

A foglalkoztatottak számában idén nem várható további növekedés, a munkanélküliségi ráta viszont csökkenni fog, míg a nominális bérdinamika 2024-ben a tavalyi évnél mérsékeltebb lesz, a reálbérek azonban emelkedni fognak az MNB Inflációs jelentése szerint. Utóbbival tehát folytatódhat a lassú felzárkózás a nyugati bérszínvonalhoz, ám a Pénzcentrumnak nyilatkozó szakértők szerint a fizetések növekedésének dinamikája korántsem lesz erős. Éppen ezért szerintük félő, hogy más országok elszívják majd a magyar munkaerőt, de a harmadik országból érkezők sem feltétlenül telepednek meg majd nálunk.

Gyűlnek a viharfellegek a vidéki repterek felett: sürgős cselekvésre lenne szükség

Március 26-án, délelőtt leszállt a Universal Air első menetrend szerinti járata Máltáról a Pécs-Pogány Repülőtérre. A gépet hagyományosan két vízsugárral köszöntötték. Még februárban jelentették be hivatalosan: csaknem másfél évtized után ismét menetrend szerinti repülőjáratok fognak indulni Pécsről. Egyelőre Münchenbe és Máltára lehet utazni a Universal Air járataival, de nyártól korfui charterjárat is indul. Bár a mostani lépés jó hír lehet a vidéki repterek szempontjából, ennek ellenére nincs okunk hurráoptimizmusra. Vadász László, Vidéki Repülőterek Szövetségének elnöke lapunknak elmondta, hogy a hazai vidéki repterek régóta komoly gondokkal küzdenek. A szakember szerint a kormány központosító közlekedéspolitikája miatt idehaza már jó ideje várat magára a vidéki repterek megfelelő infrastrukturális fejlesztése, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb vidéki reptér csak veszteséget termel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?