Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mi vár ránk

Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mi vár ránk

agrarszektor.hu
Az aranyat érő májusi esők az ország nagy részén eddig elmaradtak, sokfelé már komoly aszályhelyzet alakult ki. A következő napokban viszont végre fellélegezhetnek a mezőgazdászok, kerttulajdonosok, ugyanis kiadósabb csapadék enyhíthet a szárazságon. Péntekre érkezik a kiadós öntözés.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az első záporok, zivatarok már szerdán megérkezhetnek, nagyobb számban az Alföldön és a főváros környékén fordulhatnak elő. Ezek a záporok, zivatarok inkább még csak lokálisan hozhatnak jelentős mennyiségű csapadékot. Péntekre virradóan délnyugat felől viszont kiterjedt csapadékzóna érkezik, ekkor már szinte az egész országban számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra. A zivatarokat nem egy helyen felhőszakadás kísérheti - írja az Időkép.

Az ország nagy részén 10-20 milliméternyi csapadék hullhat le, de lesznek olyan tájak, ahol ennél kevesebb valószínű. Viszont ott, ahol több zivatar is áthalad, akár a 40 millimétert is meghaladhatja a napi csapadékösszeg. A hosszú hétvége alatt is számítani kell majd záporokra, zivatarokra, de ennek tér- és időbeli eloszlása változékony lesz. A csapadékmentes időszakokban és tájakon fülledt meleg időre készülhetünk, a maximumok a 27-28 fokot is elérhetik, nagyobb területen pünkösdvasárnap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?