2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.20. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.20. hétfő

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.05.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.05.20.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.05.20.) napon.

2024.05.20. hétfő: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti irányú szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napon várható időjárás

2024.05.21 kedd: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Főleg a Dunántúlon, a nap második felében másutt is sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 22, 30 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Nem biztos, hogy idén beindulnak a nagy fejlesztések a mezőgazdaságban

A mezőgazdaságban már régóta jelen vannak a hosszabb, termelési ciklusokat felülelő finanszírozási megoldások, így az ágazatban viszonylag magas az igény a hitelbiztosításra - mondta el az Agrárszektornak Szilágyi Péter, a Coface kockázatkezelési vezetője. A szakember, aki az AgroFood 2024 konferencia egyik előadója lesz, beszélt arról is, hogy az elmúlt időszak kedvezőtlen hatásai, folyamatai után idén kiegyensúlyozottabbá válhat a termelés az agrár- és az élelmiszeriparban Magyarországon, ugyanakkor a hitelezési környezetben nagy változás nem várható idén. Ezért a vállalatoknál a kapacitásbővítő beruházások valószínűleg csak később fognak beindulni.

Váratlan meglepetést kaphatnak az autósok: ennek csúnya vége lehet

A legtöbb ember, aki autóvezetésre adja a fejét, bizonyára találkozott már az gépjármű elé ugró, vagy éppen csak kilépő vaddal az útjai során. Az út melletti szántóföldeken legelésző őzek vagy a fűben meglapuló nyulak és fácánok látványa mindaddig szemet gyönyörködtető, ameddig nem tévednek a kocsi elé, és nem okoznak visszafordíthatatlan károkat. Ennek megakadályozására többféle megelőző megoldás létezik mind a vadgazdálkodó, mind az autóvezető részéről. Korábban már írtunk a gépjármű- és vadütközés jogszabályi hátteréről, illetve arról, hogy mire számíthat a sofőr egy ilyen ütközést követően. Most azonban humán oldalról közelítjük meg a kérdést.

Új élelmiszerek jelentek meg a boltokban: sok magyar csak ezeket veszi

Egyre nagyobb az igény és a kereslet a mentes termékekre, napjainkban ugyanis az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen. Nagyságrendileg 30 százalékuk küzd valamilyen tejérzékenységgel és valószínűleg még többen cukorbetegséggel. Az iparágban dolgozóknak fel kell készülniük az egyre növekvő igények kielégítésére. A napokban bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt szakmai tevékenysége, megalakult a „Mentes” munkacsoport. Az Agrárszektor az munkacsoport főbb feladatairól, illetve a mentes termékek magyarországi térnyeréséről kérdezte Szabolcs Pétert, a NAK mentes munkacsoportjának elnökét. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez most a top 10 legolcsóbb új autó Magyarországon: csúnyán megdrágultak a slágermodellek

Ahogy olvasóink már megszokhatták, a Pénzcentrum rendre összesíti, hogy aktuálisan melyek épp a legkevesebb pénzből kihozható új személyautók a piacon. Friss 10-es toplistánkon több változás is történt a februári rangsorhoz képest. Több helyen is áremelést eszközöltek az importőrök - főleg a frissítésen átesett modellek esetében. Azt is megnéztük, mennyibe kerülnek most Magyarország legkedveltebb autói.

Eladták a szombathelyi lakásukat, abból vették a düledező vidéki majorságot: csodát műveltek vele

Eladták a szombathelyi lakásukat, abból vették meg a romos majorságot Baloggunyomban. Az első tél szörnyű volt, még zárható helyiségük sem volt. Egyedül, önerőből nem is boldogultak volna, pályázatokból, támogatásokból azonban pár év alatt sikerült megépíteniük ezt a különleges lovasfarmot, ahol beteg gyereket is gyógyítanak. Ők is megérezték először a 2008-as válságot, aztán a Covid- bezárásokat - azóta sikerült taplra állniuk. Györgypál Évával az Unicornis Lovasterápia és Lovasközpontban néztünk körbe, de arról is beszélgettünk, mennyiért lehet ma vidéken lovagló órákat venni, mennyibe kerül egyáltalán a lóvásárlás és a bértartás.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31