Olcsón adják el a rossz minőségű káposztát ezeken a piacokon

Olcsón adják el a rossz minőségű káposztát ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Továbbra sem nő gyorsan a fiatal, újtermésű káposzta kínálata a lengyel nagybani piacokon. Ez nem lenne  szokatlan jelenség, mivel május közepe-vége felé az utóbbi években is előfordult már ilyen, de nem szabad elfelejteni, hogy idén a szezon lényegesen korábban kezdődött az átlagosnál, és az állományok jóval előrébb tartanak, mint az előző években.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2023-as, hűvös időjárású idénynél persze már most is lényegesen több káposzta található a piacokon, mégpedig meglehetősen drágán: a 3,20-4,00 PLN/db (290-365 Ft/fej) közötti ártartománynál csak a tavalyi évben mértek magasabb árakat Lengyelországban - igaz, ekkor a szezon során végig rekord magasságban maradt a káposzta nagybani ára. Az utóbbi pár napban észlelhető csökkenő tendencia megállt, annak ellenére is, hogy rengeteg, főleg Macedóniából származó import tétel került a lengyel piacokra, finoman szólva sem a legjobb minőségben. Pont a kérdéses minőség miatt pillanatnyilag sok olyan tétel van a kínálatban, amely nem fogyott el azonnal, így most olcsón kínálják. És ezek a tételek nem is annyira a nagykereskedelemben, hanem a kiskereskedelemben jellemzőek. A fiatal káposzta szezonálisan jellemző, csökkenő ártrendje május 20. után szokott megkezdődni, minden bizonnyal ez így lesz az idei szezonban is - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38