Durva viharok pusztíthatnak itthon: mutatjuk, hol, mi várható

Durva viharok pusztíthatnak itthon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Az ESTOFEX 3-as fokozatú figyelmeztetést adott ki délkeletre. Akár a piros zivatarriasztás is kiadásra kerülhet délután. Lecsengett a zivatarok első hulláma, a java azonban még csak ezután jön. A hullámzó hidegfront előterében elhelyezkedő meleg-nedves légtömeg tökéletes táptalajt biztosít majd a délután második felében beinduló heves zivatarok számára, melyek főleg a Tiszántúlt és a délkeleti területeket érinthetik majd.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A légkörben ekkorra rendkívül nagy mennyiségű energia gyűlhet össze, ami más tényezőket is figyelembe véve lehetőséget ad az igazán heves, károkozó zivatarok kialakulására. Az Európai Viharjelző Szolgálat (ESTOFEX) Nyugat-Románia, Észak-Szerbia mellett Magyarország délkeleti területeire is a legmagasabb, 3-as fokozatú figyelmeztetést adta ki. A legerősebb szupercellákat itt erősen viharos, orkán erejű szélrohamok, és akár 10 centit megközelítő jégeső is kísérheti - írja az Időkép.

EZ IS ÉRDEKELHET

A HungaroMet 11 vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a heves zivatarok miatt, de az időjárási helyzetre való tekintettel akár a harmadfokú, piros zivatarriasztást is elrendelhetik. Arra kérnek mindenkit, hogy vegye komolyan a figyelmeztetéseket, riasztásokat, és figyeljék a csapadékgócok mozgását a radarképeken. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?