Hétfőn is marad a forróság

Hétfőn is marad a forróság

MTI
Miközben Franciaországban és az Északi-tenger térségében 20 fok körüli, szeles és hűvös időjárás a jellemző, Közép-Európában kemény hőhullám érezteti hatását, amelyet még a szórványos csapadék sem tud enyhíteni.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Skandinávia déli része fölött található annak a ciklonnak a középpontja, melynek hidegfrontja déli, délnyugati irányban hosszan elnyúlik csaknem a Pireneusok térségéig.

A front mentén az Alpok és Csehország térségében ugyanakkor többfelé alakultak ki záporok, zivatarok, melyekhez a viharos kifutószelek mellett helyenként felhőszakadás is társult 30 mm-t meghaladó csapadékösszegekkel. Közép-Kelet-, illetve Délkelet-Európa fölé a front előterében délies áramlással továbbra is száraz, rendkívül meleg légtömegek érkeznek, a csúcsértékek 30 és 35 fok között alakulnak, és egyes helyeken éjszaka sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Itthon marad a forróság

A Kárpát-medencét vasárnap eléri az Európát kettészelő hidegfront, ám érdemi lehűlést nem hoz magával, csupán némi csapadékot záporok, zivatarok formájában; hétfőn is folytatódik a hőség.

Idehaza hétfőn erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, majd estére összeesnek a gomolyok, kiderül az ég. Az esti órákig északnyugaton és északkeleten már néhol kialakulhat zápor, zivatar, majd átmeneti szünetet követően hajnalban északon, északkeleten képződhetnek kis eséllyel csapadékgócok. Hétfőn napközben főként a Dunától keletre - kiemelten az Északi-középhegység térségében - lehet számítani elszórtan záporokra, zivatarokra.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de az északi völgyekben, homokhátságokon pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A belvárosokban, vízpartokon lesz a legenyhébb a hajnal.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?