Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.08. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.07.08. hétfő

agrarszektor.hu
Az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.07.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.07.08.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.07.08.) napon.

2024.07.08. hétfő: Az erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés valószínű, majd estére a gomolyok összeesnek, kiderül az ég. Záporok, zivatarok elszórtan, nagyobb számban a Duna vonalától keletre alakulnak ki, helyenként felhőszakadás is lehet. Az északias irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, zivatarokhoz viszont erős, viharos lökések is társulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 37 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront súrolja az északi országrészt, ezért ott hidegfronti tüneteket tapasztalhatnak az arra leginkább érzékenyek: fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.
A déli területeken folytatódik a melegedés, a melegfrontokra kifejezetten érzékenyen reagálóknál fordulhat elő fáradékonyság, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás.

A következő napon várható időjárás

2024.07.09 kedd: Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérhetik. A maximum 30 és 37 fok között alakul.

Friss híreink:

Meglepő dolog derült ki a magyar gyümölcsökről: erről jobb tudni

Talán nem túlzás azt mondani, hogy nyáron válogathatunk a leginkább a szezongyümölcsök között, sokak kedvence ilyenkor terem. Gondoljunk csak a málnára, cseresznyére, dinnyékre és más bogyósokra. Ugyanakkor nem voltak egyszerű helyzetben a termelők az elmúlt években, hiszen sem az időjárás, sem a gazdasági helyzet nem kedvezett nekik. Ráadásul sok gazda szerint a munkaerőhiány már többször nagyobb gondot okoz, mint például az aszály vagy az extrém viharok. Hogy hogyan állunk jelenleg ezekkel a gyümölcsökkel itthon, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Ezért nem virágoznak a növények a kertedben: ezt a hibát sokan elkövetik

Amikor növényt vásárolunk, sok esetben első számú szempont a virágok díszítő értéke. Azonban előfordulnak olyan esetek, amikor a növény egyáltalán nem, vagy nem úgy virágzik mint az előző években. A virágzás elmaradásának több tényezői is lehetnek. Nézzük meg ezeket a tényezőket és tudjuk meg mit tegyünk, hogy növényeink virágban pompázhassanak.

Pluszköltség a termelőknek: gombabetegségek támadták meg a szőlőket

A sok csapadék és a meleg időjárás együttesen kedvez a gombabetegségeknek, ezért nem véletlen, hogy a szőlőkben is fokozottan jelentek meg a peronoszpóra és a lisztharmat jelei. A fertőzés terjedését egyelőre kordában tudják tartani az ültetvényeken, de több odafigyelés, és költségesebb, gyakoribb növényvédelmi beavatkozás kell az állomány jó állapotban tartásához.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Máris szavaztak a mobilok iskolai betiltásáról: ez jöhet a magyar iskolákban a 2024/25-ös tanévben

Az Országgyűlés nemrégiben elfogadott törvénymódosítása jelentős változásokat hozott a magyarországi iskolákban a mobiltelefon-használat szabályozása terén. Az új jogszabály célja, hogy javítsa a diákok tanulási teljesítményét és koncentrációját, mivel a mobiltelefonok használata az iskolában gyakran elvonja a figyelmet a tananyagról és nehezíti a tanárok oktató munkáját. A Pénzcentrum saját kutatásában felmérte, hogy a szülők hogyan viszonyulnak a kérdéshez és milyen megoldást látnak megfelelőnek a témában. A kutatásunkból egyértelműen kiderül, hogy a korcsoportok növekedésével egyre megengedőbbek a szülők a diákok mobiltelefon iskolai használatával kapcsolatban. Azonban a válaszok túlnyomó többsége, közel 40%-a még így is inkább úgy véli, hogy reggel el kéne venni a telefont a fiataloktól, mert az oktatás során csak zavaró a jelenléte. 

Viszlát szavatossági idő? El se hinnéd mire készülnek ezek az áruházak

Egy korábbi cikkben olvashattunk arról, hogy a Waitrose & Partners brit szupermarketlánc vásárlói apró, de jelentős eltérést tapasztalhatnak. Közel 500 friss termékre már nem lesz rányomtatva a lejárati dátum. Ennek a lépésnek az a célja, hogy csökkentse az élelmiszer-pazarlást azáltal, hogy arra ösztönzi a vásárlókat, hogy saját döntésük alapján döntsenek arról, hogy egy termék még alkalmas fogyasztásra vagy sem, ahelyett, hogy a nyomtatott dátumra hagyatkoznának. Angliában a Tesco 2018-ban több mint 100 friss terméknél szabadult meg a lejárati dátumtól, a Marks & Spencer pedig egy sikeres kisebb próba után 2022 nyarán több mint 300 terméknél tette meg ugyanezt. Mit gondolnak erről a hazai élelmiszerláncok? Mit tesznek az élelmiszerpazarlás ellen? Ennek jártunk most utána. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?