2019. október 14. hétfő Helén

Növény (102. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Növénytermesztés témakörében! Kíváncsi milyen jelentősebb időjárási események befolyásolják idén a termelést? Tudni akarja mik a hazai- és nemzetközi gyümölcs-és zöldségtrendek? Tőlünk megtudhatja!

Április 8-án kezdődött az egységes területalapú támogatásra (SAPS) és további 20 jogcímen elérhető támogatásra vonatkozó egységes kérelmek benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) portálján keresztül. Fontos...
Területalapú támogatást igénylő egységes kérelmet is be kell nyújtani a termeléstől elválasztott tejtámogatáshoz!
Április 30-ig lehet a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás jogcímre támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).
2010-ben az egységes területalapú támogatást mintegy 180 ezer ügyfél igényelte, túlnyomó többségük már megkapta a támogatási összeget a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól.
Várhatóan április végétől lesz elérhető az Agrár Széchenyi Kártya program, amelynek keretében mintegy 20 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak az agrárágazatban működő vállalkozások, őstermelők és családi vállalkozások - hívja...
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megkezdte a fiatal gazdálkodóknak járó támogatás kifizetését.
Elkerülhetetlen a magyar piacon az alapvető élelmiszerek – a baromfi-, a tojás-, a sertés-, a tej- és a sütőipari termékek - ÁFA kulcsának csökkentése, mert a hatályos adómértékek a legális agrárgazdasági szereplők számára...
Felhalmozott adóssága, illetve kintlévősége miatt nem tudja kifizetni beszállítóit a Kiskunsági TÉSZ. A gazdáknak elfogyott a türelme, többen felszámolást indítottak a szövetkezet ellen, hogy pénzükhöz jussanak.
Az Európai Bizottság összesen 530 millió euró agrártámogatást kér vissza tíz tagállamtól, melyet nem megfelelően költöttek el.
Az MVH több, cukorrépa termeléshez kötődő jogcíménél problémát okozhat annak megítélése, hogy ki minősül integrátornak és ki minősül integráltnak, illetve hogy ilyen esetben a támogatás továbbításának szabályai hogyan alakulnak....
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jövő év januárjától - az állati eredetű termékek esetében biztosan - termékdíjjal kívánja felváltani a húsvizsgálati és egyéb hatósági díjakat.
Befejezte a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített zöldség-gyümölcs támogatásra beadott 359 kérelem ügyintézését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.
Az állatvédelem szigorítása miatt 2010 januárjától nem lehet ketrecben tartani a tyúkokat, melynek többletköltségeit a vásárlók is érezni fogják.
Közel 6,5 milliárd forintot kaphat Magyarország a tavalyi árvízkárok enyhítésére az Európai Unió Szolidaritási Alapjából. A segítség hat közép-európai országnak jár összesen 182 millió euró értékben, a kifizetéseket a szerdai...
Várhatóan a hónap végére megjelenhet az agrár Széchenyi kártya folyószámlahitel főbb részletszabályait meghatározó rendelet - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Vidékfejlesztési Minisztérium.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta az Állattartó telepek korszerűsítése III. jogcím keretében megvalósuló beruházásokra benyújtott támogatási kérelmeket.
A 19. Biokultúra Találkozó keretin belül a Magyar Biokultúra Szövetség idén tizennegyedik alkalommal osztotta ki az Év Biogazdája és az Év Biogazdasága díjakat.
Az elmúlt évek egyre kiszámíthatatlanabb időjárása akár tavasztól őszig is okozhat kellemetlen meglepetést a mezőgazdaságból élőknek, ezért érdemes idejében bebiztosítani a termést, az állatokat, a mezőgazdasági eszközöket és...
A tavalyinál 10 százalékkal több, csaknem 16 milliárd forint központi támogatásra számíthat idén a somogyi mezőgazdaság.
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu