2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Növény

Beígért támogatásra is járhat hitel

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által nyújtott agrártámogatások esetében a gazdáknak lehetőségük van arra, hogy a támogatás várhatóan megítélt összegét a bankok előfinanszírozzák - tájékoztatta az MVH az MTI-t.
 
 

A gazdálkodók a támogatás meghitelezésére finanszírozási kapcsolatot kezdeményezhetnek egy általuk kiválasztott hitelintézettel. A szerződés megkötéséhez igazolni kell, hogy a gazdálkodó támogatási kérelmet nyújtott be az MVH-hoz. Ezután a bankok - saját gyakorlatuknak megfelelően - különböző mértékig hitelezik meg az összeget a kérelmezőknek.

Az MVH-nál felhívják a figyelmet arra, hogy egy gazdálkodóhoz csak egyetlen egy bankszámlaszám tartozhat, amely az MVH ügyfél-nyilvántartásában is szerepel. Kifizetés pedig kizárólag erre a nyilvántartott bankszámlaszámra történhet. A bank számára az nyújt garanciát, hogy a gazdálkodó csak a hitelintézet hozzájárulásával változtathatja meg az MVH-hoz bejelentett számlaszámot, így ugyanis biztosított a gazdának nyújtott hitel visszatérülése.

Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett fizetési számlaszám módosítását az MVH abban az esetben fogadja el, ha a hitelintézet, illetve egyéb pénzügyi intézmény - például faktorcég - hozzájárult a módosításhoz és a bankszámla megváltoztatására vonatkozó megállapodást az MVH-nak bejelentette a gazdálkodó és az adott pénzügyi intézmény.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu