2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Növény

Elképesztő! Ez a gyümölcs háromszázezer forintba kerül darabonként

Darabonként csaknem háromszázezer forintért árulnak ritka durián gyümölcsöt Indonéziában. Annak ellenére, hogy a gyümölcs ára elképesztően magas, és az országban mindössze 39 ezer forint a havi minimálbér, már kettőt meg is vásároltak belőle. A hír azért is keltett nagy feltűnést az országban, mert az új fajtát az indonéz gazdák sem ismerik.
 
 

Ritka durián gyümölcsfajta termését árulják darabonként 14 millió rúpiáért (276 ezer forintért) egy indonéz nagyváros bevásárlóközpontjában - írja a kompas.com hírportál. A délkelet-ázsiai vásárlók körében népszerű, penetráns szagú gyümölcsből elképesztően magas ára ellenére eddig már kettőt megvásároltak. A hír nagy feltűnést keltett az indonéz városban, ahol a havi minimálbér kétmillió rúpia (39 ezer forint). 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


A ritka gyümölcsöket két kitűnő duriánfaj keresztezésével nemesítette egy indonéziai férfi. A helyi termelő szerint a fajtát csak háromévente lehet szüretelni, és az egyes fákon legfeljebb húsz gyümölcs terem. A farmer által nemesített duriánfajta teljesen gömbölyű, eltérően a többi duriánvátlozat hagyományos, ovális alakjától. Íze állítólag egyedi, a mogyoróvajra emlékeztet. A portál szerint a helyi duriántermesztők sem ismerik az új fajtát, egy gazda tudomása szerint pedig a legdrágább duriánfajta a kumbokarno, amelyet darabonként 15 ezer-200 ezer rúpiáért (3000-4000 forintért) árulnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu