2021. augusztus 1. vasárnap Boglárka

Hírek - Növény

Ez durva: nem is gondolnád, milyen növényt találtak a Nyugati pályaudvarnál

Igazi mezőgazdasági áttörés történik Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál. A jelenleg lezárt 10-es vágányon, az olajos kövek között hajtott ki, és növekszik szépen egy paradicsomcserje.
 
 

Az 1993-as Jurassic Parkban a Jeff Goldblum által megformált Dr. Ian Malcolmtól származik a híres idézet, amely szerint "az élet utat tör magának". Ezt azóta számtalan, valószínűtlen körülmények között megélő növény és állat igazolta már. Az állítás most épp a Nyugati pályaudvarnál bizonyosodott be, ahol a 444.hu egy olvasója lefotózta, hogy a 10-es vágánynál a sínek között, az olajos köveken keresztül kihajtott egy paradicsom.

A szemfüles olvasó ezzel a portál nagyvárosi zöldségtermesztésbe fogó újságíróját fricskázta meg, akinek csak néhány paradicsomot sikerült otthonában termesztenie. A felsült amatőr zöldségtermesztő elismerte a vereségét, de  azért még megjegyezte, hogy ez már nem fog beérni idén.

Az ügy itt véget is érhetett volna. De nem így történt. A hét elején az olvasó ugyanis újabb képekkel jelentkezett, amelyek azt mutatják, hogy a mostoha körülmények között növekvő paradicsom nemcsak él, de a zöld paradicsomok a hideg idő ellenére is elkezdtek pirosodni. Vélhetően a Nyugati pályaudvar csarnokából szökő meleg levegő hatására.

(A cikkben felhasznált képek a 444.hu és Zoltán nevű olvasója tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu