Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.11. kedd

agrarszektor.hu
Kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.02.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.02.11.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.02.11.) napon.

2020.02.11. kedd: Kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet. A kora délelőtti óráktól kezdve északnyugat felől gyorsan megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Déltől már csak legfeljebb néhol lehet zápor, illetve az Északi-középhegységben hózápor. Napközben a szél ismét nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka többfelé, kedden inkább délelőtt várható csapadék, emiatt átmenetileg többször is vizesek, csúszósak lesznek az utak. A csapadékos idő erős széllel társul, ami hamar felszárítja az utakat, de ezzel együtt iránytartási problémát okozhat. Csökkentsük valamelyest a haladási sebességet, mert ez ellensúlyozza az erős szélből adódó problémákat!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kedd hajnalban meleg-, utána hideg fronthatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, nyugtalan alvást okozhat. Napközben migrénes, görcsös rohamok is elkaphatnak bennünket.

A következő napok várható időjárása

2020.02.12. szerda: Délelőtt több órára kisüt a nap, majd délután átmenetileg nagy területen - legkisebb eséllyel északkeleten - megnövekszik a felhőzet. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugatias szelet több helyen erős, néhol viharos széllökések kísérik, a délnyugati országrészen kevésbé fog fújni a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

2020.02.13. csütörtök: Reggelre átmenetileg csökken a felhőzet, és napközben néhány órás napsütés mindenhol valószínű, majd estére már országszerte megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben csak kevés helyen fordulhat elő kisebb eső, záporeső. A nyugati, majd a délire forduló szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezt minden magyar vágóhíd-tulajdonosnak tudnia kell: ezen most sok múlhat
Ahogy korábban az agrárszektor.hu beszámolt róla, egyre nagyobb méreteket ölt a madárinfluenza, és mostanra már Magyarországon is több megyében megjelent a szörnyű vírus. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy ne csak a magyar baromfitartók, de a vágóhíd-tulajdonosok is pontosan tisztában legyenek azzal, mik a teendőik. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a különböző szállítási korlátozásokról, illetve, hogyan kell kezelni az egyes gazdaságokból érkező baromfi-szállítmányokat.

Még a mexikói avokádó is környezetbarátabb, mint a magyar marhahús: hogy is van ez?
Több tanulmány, elemzés és újságcikk is foglalkozik azzal, hogy azzal tehetünk legegyszerűbben a klímaváltozás ellen, ha átalakítjuk a megszokott étrendünket. A legtöbb szakértő abban is egyetért, hogy a klímavédelem szempontjából mindenképp csökkentenünk kell a húsfogyasztásunkat, és növelni a zöldségfogyasztást, valamint abban is, hogy lehetőleg helyi, hazai termékeket vásároljunk. De összehasonlíthatóak-e a messzi országokból importált zöldségek és gyümölcsök a helyi, de leginkább a környezetet leginkább megterhelőnek tartott húsok?

Ezt biztosan nem tudta a német biopiacról
Európában Németország a biotermékek legnagyobb piaca, a magyar biotermelés számára is fontos felvevőnek számít. Szerdán nyílik Nürnbergben a világ legnagyobb biovására, ahol célszerű mindenkinek részt vennie, aki érdekelt ebben a szegmensben. Az esemény apropóján bemutatjuk a német biopiac legfontosabb számait.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?