Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.19. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.19. csütörtök

agrarszektor.hu
A kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett sok napsütésben lesz részünk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.03.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.03.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.03.19.) napon.

2020.03.19. csütörtök: A kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett sok napsütésben lesz részünk. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.03.20. péntek: A derült időt követően a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, északkeleten néhol záporeső is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

2020.03.21. szombat: Délen több órára, északon rövidebb időre kisüt a nap, mielőtt fokozatosan megnövekszik, megvastagszik észak felől a felhőzet. Késő délutánig az ország északi felén szórványosan, estétől délebbre is, és már többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti, északi szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon 7 és 13, délen 14 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Enyhített a támogatási szabályokon az agrártárca a koronavírus miatt
Habár a koronavírus okozta humán járványügyi helyzet nem érinti az állatjóléti támogatás igénylésének rendjét, a támogatási feltételek teljesítése a járvány miatt nehézségekbe ütközhet - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t az Agrárminisztérium. Éppen ezért a termelőknek lehetőségük van bizonyos esetekben vis maior bejelentést tenni.

Csodaszernek ígérték, de miért nem terem a homoktövis?
Egyre többen ismerik a homoktövis velő és homoktövis olaj jótékony hatásait, ezért vagy vásárolni szeretnének ilyen termékeket, vagy akár maguk is termesztenék a növényt. Mindkét csoportnak tudunk segíteni. Választ adunk arra, hogy hol kapható, mitől terem és mikor érik a homoktövis.

Szűkül a magyar műtrágyakészlet, egyhónapos határidővel vállalnak kiszállítást
Tegnap egy kisebb műtrágya-forgalmazó indította el azt a hírt, hogy fogyóban a rendelkezésre álló műtrágya Magyarországon. Tekintve, hogy Közép-Európa legnagyobb nitrogén-műtrágyagyárával rendelkezünk, első pillantásra érthetetlennek tűnik a pánik. Csakhogy a növénynek foszforra, káliumra és mikroelemekre is szüksége van, ezek pedig a határon túlról érkeznének. Sőt, a legnagyobb kiszolgáló hálózattal rendelkező KITE Zrt. esetében még a nitrogén is Romániából jön.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?