Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.27. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.27. péntek

agrarszektor.hu
Gyengén felhős, napos idő valószínű, a délnyugati, nyugati országrészben lehet átmeneti felhősödés - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.03.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.03.27.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.03.27.) napon.

2020.03.27. péntek: Gyengén felhős, napos idő valószínű, a délnyugati, nyugati országrészben lehet átmeneti felhősödés. Csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél élénk lesz, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Jók lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs.

A következő napok várható időjárása

2020.03.28. szombat: Gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Helyenként zápor kialakulhat. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

2020.03.29. vasárnap: Gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki záporeső, esetleg egy-egy zivatar is lehet. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezerarcú bioetanol: így lehet a kukoricából gyógyír a járvány idején
A kukorica bioetanol célú felhasználása messze többről szól, mint bioüzemanyag-gyártásról, CO2-csökkentésről. Az ipari feldolgozás példátlan mértékben stabilizálta a növény árát, miközben tucatnyi terméket bocsát a vegyipar, a gyógyszeripar, az élelmiszer- és a takarmányipar rendelkezésére. Az euractiv.com-on megjelent egy írás, amelyben egy magyar szakértő, Szabó Zoltán beszél arról, hogy a bioüzemanyag-gyárak azon dolgoznak, hogy a kapacitásaik nagyobb hányadát fordítsák kézfertőtlenítő előállítására. Az Agrárszektor megkérdezett néhány szakembert a témában.

Nem áll le a KITE: így működnek tovább a koronavírus-járvány alatt
Nem eredményez majd komoly ellátásbeli problémát sem az eszközök, sem pedig az alkatrészek kapcsán a koronavírus-járvány a KITE Zrt.-nél - tájékoztatta az Agrárszektort Balogh Viktor Ferenc, a cég marketingigazgatója. Hozzátette, figyelnek a kért megelőző intézkedések betartására, ezért a termelőket nem mozdítják ki otthonukból, és házhoz viszik a szükséges árukat. A marketingigazgatótól lapunk azt is megtudta, hogy a KITE területi szervize teljes erővel végzi munkáját, természetesen a járványügyi helyzet kapcsán szükséges óvintézkedések maximális betartásával.

Itt a válasz az örök kérdésre: mikor vigyük ki a szabadba a leandereket?
A leander egy igen fagyérzékeny növény, így a gondozásának egyik legfontosabb lépése a megfelelő teleltetés. Mivel egy mediterrán növényről van szó, ezért a Magyarországon megszokott téli fagyokra érzékeny, ugyanakkor az átmeneti 2-3 fokokat károsodás nélkül elviseli. Habár az idei március elég kiszámíthatatlan, és néhány nap alatt akár 15 fokot is képes csökkenni a hőmérséklet, amint úgy látjuk, hogy tartósan kitavaszodik, érdemes minél előbb kiraknunk a szabadba a leandereket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02