Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.04. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.04. kedd

agrarszektor.hu
Többnyire változóan felhős időre van kilátás, tartósabban felhős részek inkább csak az Északnyugat-Dunántúlon lehetnek - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.08.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.08.04.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.08.04.) napon.

2020.08.04. kedd: Többnyire változóan felhős időre van kilátás, tartósabban felhős részek inkább csak az Északnyugat-Dunántúlon lehetnek. Reggel az északi megyékben még eshet, de egyre kevesebb helyen, majd egy átmeneti szünet után délutántól ismét egyre nagyobb számban képződhet zápor, zivatar, illetve eső is. Északira fordul a szél, és helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 34 fok között alakul, az Alpokalján lesz hűvösebb az idő. Késő estére tág határok, 16 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket egyaránt megterheli.

A következő napok várható időjárása

2020.08.05. szerda: Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra, nyugaton és délen nagy mennyiség összegyűlhet. Északkeleten napközben kisebb a csapadék esélye, arrafelé a felhőzet is felszakadozhat átmenetileg. Az északi szelet sokfelé erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a keleti tájakon 26 és 31 fok között várható.

2020.08.06. csütörtök: Éjszaka nagyrészt erősen felhős idő várható, napközben egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés mindenütt valószínű. Eleinte főleg nyugaton és délen több helyen várható záporeső, zivatar, délutántól már csak néhol valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet több helyütt élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Két vírus szorongatja a magyar húsipart: csak így élheti túl a válságot a hazai piac
Két vírus, az afrikai sertéspestis és a Covid-19 is alaposan összekuszálta a húspiac tendenciáit. A zavarok a teljes világpiacon jelentkeztek, így Magyarországon sem lehetett prognosztizálni a mennyiségi kereslet és a fogyasztói árak alakulását. Emiatt a felvásárlási árak is szélsőségesen ingadoztak, mind a húsmarha, mind a vágósertés vonatkozásában. A boltokban az elmúlt évben áremelkedések és keresletélénkítő árcsökkentő akciók következtek egymás után. Az Agrárszektor az ágazat jelenlegi helyzetének elemzésére Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét kérte meg.

Egekben a tojás ára Magyarországon: meddig tarthat még a drágulás?
Több mint 12 százalékkal, darabonként 27,1 forintra emelkedett az étkezési tojás csomagolóhelyi ára Magyarországon 2020 első huszonnyolc hetében az előző év azonos időszakának átlagárához képest. Az Európai Unióban is hasonló a helyzet, az étkezési tojás csomagolóhelyi ára 135 euró/100 kilogramm volt ugyanebben az időszakban, ami 7 százalékkal magasabb az előző évinél.

Szüretelés a legújabb technológiákkal? Az élelmes gazdák már így csinálják!
Az amerikai AgroFresh Solutions, Inc. bejelentette a FreshCloud Harvest View névre keresztelt szolgáltatása elindítását, amely a gyümölcstermesztők számára nyújthat segítséget a betakarításban. A szolgáltatás a cég ígérete szerint meghosszabbítja a betakarításra rendelkezésre álló időszakot, növeli a gyümölcsök minőségét és a termés mennyiségét, valamint optimalizálja a munka megszervezését is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03