Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.31. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.31. hétfő

agrarszektor.hu
Délelőtt csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de délután nyugat felől fokozatosan ismét befelhősödik - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.08.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.08.31.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.08.31.) napon.

2020.08.31. hétfő: Délelőtt csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de délután nyugat felől fokozatosan ismét befelhősödik. Késő délutántól délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, a Dunántúlon - annak is főként a déli részein - kiadós mennyiségű csapadék hullhat, a Tiszántúl viszont száraz maradhat. A középső tájakon késő délután, este záporok, heves zivatarok is kialakulhatnak! Az északnyugati, északi szél megerősödik, Sopron térségében azonban viharos lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg akár erősen viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Markáns hidegfront érkezik, K-en még csak mérsékeltebben fejti ki hatását. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás többeknél lehet.

A következő napok várható időjárása

2020.09.01. kedd: Borult lesz az ég, majd napközben dél felől csökken a felhőzet, de északon végig sok marad a felhő. Sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar, de a nap folyamán csökken a csapadék területi kiterjedése. Este inkább északon, északkeleten valószínű még csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 26 fok között alakul.

2020.09.02. szerda: Nappali gomolyfelhő-képződés várható, de emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Északon helyenként záporeső előfordulhat. A nyugatias szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között valószínű.

Friss híreink:

Forradalmi újítás: ez az eszköz alapjaiban változtatja meg a növénytermesztést
Az 1981-es alapítású, adatgyűjtéssel és -rögzítéssel foglalkozó Onset olyan talajszondákat fejlesztett, amelyek különböző mélységekben is képesek mérni a talaj hőmérsékletét és nedvességtartalmát. Az új termék megfizethető, könnyen telepíthető, távolról is hozzáférhető megoldást kínál a gazdáknak.

Sokan tartanak ilyen növényt, de rosszul gondozzák: ezek a bakik végzetesek lehetnek
Rengetegen tartanak különböző pozsgás növényeket, mondván alig kell öntözni őket, és gondozást sem túlságosan igényelnek. Ez azonban nem ilyen egyszerű, hiszen amennyire könnyen túlöntözhetjük, olyan egyszerűen ki is száríthatjuk ezeket a növényeket. Sokan nem tudják, de nem mindegy, hogyan és mennyit locsoljuk a beltérben, és hogyan a kültérben tartott szukkulens növényeket. Összegyűjtöttük, mik azok, amikre oda kell figyelniük a pozsgás növények szerelmeseinek, és mutatunk néhány tippet is a tartásukhoz.

Igaz történet: így élte meg az idei év nehézségeit egy magyar gyümölcstermesztő
Elképzelhetetlen mértékben megugrott idén a hazai gyümölcsök ára. 30-50, sőt előfordult, hogy közel 70 százalékkal drágábban lehetett hozzájutni egyes fajtákhoz, mint egy évvel korábban. Ennek ellenére nehéz gondjaik vannak a termelőknek is, az árbevételük ugyanis meg sem közelíti a 2019-est. Ráadásul aki mindent megtett a tavaszi fagyok elhárításáért, az hektáronként milliós költségnövekedéssel számolhat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13